Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Agnes Wold om hundar och allergier

2016-01-25 18:34 #0 av: hemul

Intressant. Ut med torrfodret! Ungerfär 46:20 in. Men för att få sammanhang kan man börja en 10 minuter tidigare (allergier allmänt).

http://www.svtplay.se/video/6024963/min-sanning-agnes-wold/min-sanning-agnes-wold-sasong-8-avsnitt-3


Anmäl
2016-01-25 18:37 #1 av: Em_

Äsch, de är la bara att komplettera med lite hästskit ;P

Anmäl
2016-01-26 08:16 #2 av: LenaK63

Oj! Kanske inte ska vara så sur på min gamla Labbetik som har en väldigt pervers aptit.  Hon är annars oförskämt pigg utan allergier och kör med sin gamla matte.

Anmäl
2016-01-26 11:40 #3 av: hemul

Men nu är det här bara för skumt! Jag postade tydligen detta fel, skulle vara på hundar.ifokus. Detta upptäckta jag efter Em_s inlägg igår. Bad om ursäkt och sa nåt om att det gick visst hem här också.Lipar

Men var är det inlägget nu då? Ninja


Anmäl
2016-01-26 12:29 #4 av: LenaK63

#3 Det gör inget. Annars hade jag nog inte fått höra Agnes Wold som ju är en väldigt intressant kvinna. Dessutom tycker jag att det passar här också.

När jag började med LCHF för ca 8 år sedan blev jag samtidigt  bekant med BARF för hundar och polletterna trillade ner i rasande fart.  Sedan dess äter min hund artriktig föda.  Hon firar idag sin 13:de födelsedag och har inga nämnvärda problem. Litet svag i benen bara och så den nämnda perversa aptiten men den har varit med sedan födelsen.  Kliar sig ytterst sällan. Så där ser man, anser jag, vad artriktig föda kan göra.

Anmäl
2016-01-26 12:37 #5 av: hemul

Det är länge sen jag hade hund, fanns inte BARF då. Men man förstår ju att torrfoder knappast kan var idealt. När jag dessutom insåg att det blev billigare att ge honom riktig mat började jag gör det. Hann bara med en jättesäck torrfoder, tror jag. Kokade billigt kött, mycket fläsklägg, höns, inälvor, hjärta, och frös i portioner. Sen fick han det jag åt till. Han vägde 40 kg och det blev mycket billigare. Nu är det iofs svårare att få tag på billiga bitar om man inte har City Gross. Är på gång att äntligen skaffa hund igen. Han kommer definitivt att få kött, antagligen an blandning av rått och tillagat.


Anmäl
2016-01-26 14:14 #6 av: LenaK63

Hemul! Vad blir det för hund? Själv har jag bestämt mig, med tungt hjärta, för att denna är min sista labbe. Hon är min 5:e labbe. Nästa blir en annan ras ett par nummer mindre och förmodligen inte en valp. Man blir ju inte yngre.

Anmäl
2016-01-26 16:40 #7 av: hemul

Det är fortfarande lite osäkert. Hade en på gång, men gick ju och bröt armen. Dessutom gick tiken tom, så jag slapp fatta beslut om att lämna återbud. Gillar ju egentligen stora hundar som du förstår, men av olika skäl får det bli nåt mindre nu. Dels är de billigare i maten (taskig sjukpension) och sen är mitt enda transportmedel nu för tiden cykel och det är också mitt intresse, kan man väl säga. Ute och hojar på vischan hela dagarna på sommarn, så det måste vara en hund som jag kan få med mig. Jag drar inte en Berner (som jag hade sist) i en trailer! Försökt gilla nån riktigt lite ras, men det går sådär. Antagligen blir det väl nåt medelstort, 10-15 kg. Behöver ändå trailer, men det blir inte lika tungt att dra. Blinkar


Anmäl
2016-01-27 12:02 #8 av: Margareta

Min man har haft labbe som ledarhund sen han var två år och redan efter ett år släppte vi rekommendationerna (Royal Canin) och gav spannmålsfritt med extra animaliskt fett.
Han gick ner sin övervikt, höll vikten livet ut, arbetade bra utan att vara labbehungrig och fick avsluta sitt liv av ålder, två år äldre än sina kullsyskon (nästan 12).

En hungrig ledarhund blir ofokuserad. Söker hellre matrester i papperskorgar än visar hinder.
Vi växlade mellan spannmålsfritt blöt- och torrfoder med betoning på blöt.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2016-01-27 14:34 #9 av: hemul

Intressant iaktagelse. Det här inlägget fick exakt 0 kommentarer på hundar.ifokus. Här blev det riktigt populärt. Vad ska man dra för slutsats av det?

Vad trist att hunden är död, Margareta. Minns att du pratade om den ibland förr. Blev det ingen ny?


Anmäl
2016-01-27 18:34 #10 av: Vivisfaxarn

Agnes Wold sa en hel del annat också. Bl a sa hon att det är helt fel att diabetes typ 2 ökar. Hon betonade detta med stor bestämdhet.
Jag tyckte hon var bra, men detta blev jag tveksam till. Är det verkligen så?

Anmäl
2016-01-27 19:05 #11 av: hemul

Tyckte också det var konstigt. Självklart beror det på hur man räknar, men måste se till hur stor del av befokningens om insjuknar, inte till hur stor del som lever med diabetes. Men trots allt går ju typ 2 allt lägre ner i åldrarna. Vete sjutton. Vore intressant att höra med om det där, med siffror svart på vitt.


Anmäl
2016-01-27 19:12 #12 av: hemul

Hittade att hon hade både ett Sommar och ett Vinter 2014. Kanske säger hon mer där. Var ju rolig att lyssna på hur som. Ska ladda ner.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/479149?programid=2071
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/414728?programid=2071


Anmäl
2016-01-28 00:15 #13 av: Margareta

Jo Cedric blev gammal och orkade inte mer. På slutet släpade han sig faktiskt mer än gick. Han ville inte gå ut mer än för rastning . Såna gånger är det skönt när andra fattar besluten. Man äger inte en ledarhund. Han skulle tas ur tjänst ett år tidigare (2014), men fick stanna hos oss livet ut. Ingen vits att flytta en så gammal hund. Han var mest sällskapshund på slutet, men fick ändå följa överallt, precis som han var van. Han fortsatte ändå plikttroget att göra sitt jobb, men allt gick långsammare och han gick inga långa sträckor. Det var härligt att höra veterinärernas beröm över fin päls, bra hull och allmänt välhållen. Särskilt kul när det fanns en hel kull från början att jämföra med. Det slutade med att vet förstod skillnaden på mathållningen för dem.

Vi har inte någon ny hund ännu. Det är väntetid och många beslut som ska fattas först. Han dog i september så det är inte så länge sen.

Just nu bor sonen med sin Border Collie här. Hon äter också spannmålsfritt blötfoder och mår bäst på det. Vi har fyra raskatter på fri tillgång av spannmålsfritt foder (blöt och torr) och det fungerar bra.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2016-01-28 00:39 #14 av: hemul

Jaha, jag trodde man nästan automatiskt fick en ny ledarhund när den gamla började krokna. Men då blir det ny hund framöver ivf. Låter ju bra.


Anmäl
2016-01-28 11:09 #15 av: Margareta

Nä riktigt så är det inte. Det utbildas hundar i den takt man hittar lämpliga kandidater och dressörer och det är tuffa krav. För skötte hundskolan i Sollefteå all avel/utbildning. Utbildningen pågår ca ett år och sen är det matchning hund/förare. Cedric kom till oss när han var två år gammal. Det är inte strikt köordning som gäller. Det är både behovs- och lämplighetsprövat. Att vara synskadad innebär inte per automatik att ledarhund fungerar. De som redan vet att det fungerar från att tidigare ha haft ledarhund har ju de testerna avklarade, men kön kan vara lång ändå.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2016-01-28 13:46 #16 av: hemul

Trodde man liksom hamnade i kön redan när den gamla hunden börjar tackla av. På sätt och vi måste det ju vara värre för en som redan vant sig vid hund att vara utan. Han/hon har ju rutiner som bygger på just hunden. Trist att behöva sluta med saker.


Anmäl
2016-01-28 17:17 #17 av: Margareta

Jomen det där är individuellt. Om man är beredd på att lämna ifrån sig en gammal hund för att ta emot en ny så fungerar det också. Vi valde att låta honom stanna tiden ut. Det kändes mest rätt mot hunden och mot oss.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2016-01-28 19:08 #18 av: hemul

Jaha, måste man byta in den liksom? Tänkte att den gamla kunde få stanna som pensionär.


Anmäl
2016-01-28 19:32 #19 av: jessirene

Tack för "fel postningen"! Jag kan förstå att det blev populärare här än i hund gruppen. Folk i allmänhet tror fortfarande på torrfoder. Men det finns ju kommersiellt utbud av nyttigt färskfoder så det är mycket enklare nu än förr att ge sin hund artegen föda.
En extra bonus i klippet, Livsmedelsverket fick sig en riktig känga, högt underhållningsvärde i den.

Anmäl
2016-01-28 21:11 #20 av: Margareta

Tanken är att man inte har två hundar. En ledarhund får ju följa med överallt och det blir ju lite knepigt att komma med två ledarhundar och att lämna pensionären hemma som är van att alltid få följa med till jobbet och överallt annars är inte så snällt. Det fanns för oss heller ingen hemma för rastning. Var jag hemma nån dag fick han stanna på slutet och det kändes ok eftersom han var "ledig" när han var hemma och helt ok med mig.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2016-01-28 23:25 #21 av: hemul

Jo, det är ju klart. När man tänker efter så. Kul att höra lite hur det går till. Tycker det är väldigt spännande med alla former av arbetande hundar. Min kommer att få nöja sig med att leta svamp åt mig hade jag tänkt mig. Blinkar


Anmäl
2016-01-30 22:09 #22 av: Margareta

Det är en väldigt bra uppgift :-)

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2016-02-06 07:37 #23 av: hemul

Agnes Wold var på Skavlan igår också. Himla rolig att lyssna på! Har inte lagt märke till henne så mycket förut, men det ska det bli ändring på. Hon verkar vara en frisk fläkt.

http://www.svtplay.se/video/6328215/skavlan/skavlan-avsnitt-5


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.