Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Inlagda grönsaker

2016-01-18 16:51 #0 av: Sindri

Någon som lagt in grönsaker med socker och ättika och ersatt sockret med sukrin? Funkar det?

Hittade ett recept med morötter och lök som jag blev så sugen på, men vet ej hur mycket sukrin jag skall ta, normalt använder jag mindre än hälften av sockret som står.

Anmäl
2016-01-19 08:57 #1 av: parsley

Hittade en kimchi med sukrin när jag googlade. Det är inget recept jag testat.

http://kurera.se/mias-mat-och-bakblogg/kategori/syrade-gronsaker/

Anmäl
2016-01-19 08:59 #2 av: parsley

Birgitta Höglund har en inlagd gurka. Jag har inte testat, men hennes recept brukar vara bra.  https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/11/15/attiksgurka-lowcarb/

Anmäl
2016-01-19 09:13 #3 av: jiim

Självklart kan du lägga in utan socker.

Det är det som är skillnaden mellan "saltgurka" och "ättiksgurka" :)

Blir mycket godare utan sockret!

Anmäl
2016-01-19 10:01 #4 av: OlgaMaria

Annars kunde du ju skippa både socker och ättika och fermentera istället.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-01-19 12:24 #5 av: Sindri

Jo, jag vet - men ville testa just detta. Skall prova mig fram.

Anmäl
2016-01-19 14:13 #6 av: Zepp

Grejen med sockret i litta olika inläggningar är att det funkar som konserveringsmedel.

Främst fiskprodukter.. läs sill!

Syra gärna dina grönsaker i stället, det blir himla gott.

Ättiksinläggningar är för det mesta snabbvarianter på syrade produkter.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-01-19 19:56 #7 av: Sindri

Jag syrar för fullt...har 4 bukar vitkål på gång. Tänkte bara göra något annorlunda.

Anmäl
2016-01-19 20:38 #8 av: Zepp

Mm.. ättiksinläggningar är som sagt snabbvarianter, de funkar om du har konserveringsgryta.

Eller gör en liten sats som du förvara i kylskåp och äter upp rätt omgående.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.