Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Från VLCD till ?

2016-01-10 13:05 #0 av: ninis74

Hej!
Jag har kört VLCD dvs shakes och bars ett bra tag nu och behöver så smått lägga till ett mål eller två. Kan jag övergå till LCHF eller hur ska jag göra för att behålla min vikt. Självklart har jag räknat med att gå upp några kilo vid övergången... 
Någon som har råd?

Anmäl
2016-01-10 20:07 #1 av: fruktgumman

Om du går över till att äta lchf och håller dig till ca 20 g kolhydrater dagligen tror jag inte du ökar i vikt.

Anmäl
2016-01-10 21:00 #2 av: ninis74

#1 Har kört LCHF tidigare, men ville ha en snabb boost ner först.. Hoppas att det funkar... 

Anmäl
2016-01-10 22:06 #3 av: Record

Självklar går du upp i vikt, som du skriver, för kroppen tror att det är "svälttider" och sparar allt för att komma tillbaka i sitt tidigare läge. Därefter kan du som andra i tråden säger börja med riktig mat LCHF, med en normal viktnedgång. Tummen upp

Anmäl
2016-01-10 23:05 #4 av: Zolunia

Det är inte säkert att du går upp i vikt, men jag skulle se över fett/kolhydrat ratiot. Så du inte får i dig en stor del kolhydrater OCH en stor del fett. Kanske trappa upp fettet i takt med att du trappar ner kolhydraterna? (vanligtvist kommer de flesta kalorierna i en VLCD från kolhydrater.

Om du vill boosta viktnedgång med LCHF kan man ju köra på fakir och 5:2... Hjälper (nästan) alltid!

Anmäl
2016-01-11 12:05 #5 av: ninis74

# ja, fakir tänkte jag från början, men får se hur kroppen reagerar när jag börjar äta igen.. 
TACK SNÄLLA för svar.. 

Anmäl
2016-01-22 14:48 #6 av: ninis74

Vill bara uppdatera att övergången har gått mycket bra!
Har inte gått upp i vikt något, snarare fortsatt att gå ner.
Var lite extra försiktig med fettet första dagen, men nu kör jag på vanligt !

Underbart!
Saknar dock något fräscht att äta!!!

Citron lime äpple ...

Har ni Bra tips på lätt LCHF mat som känns riktigt friskt och fräscht ???

Anmäl
2016-01-22 15:28 #7 av: parsley

Kan du tänka dig soppa? Det finns ett antal LCHF-recept på soppor om du googlar på t ex svampsoppa, champinjonsoppa, broccolisoppa, blomkålssoppa, tomatsoppa, nässelsoppa, spenatsoppa eller grönkålssoppa.

Om du vill ha lax så finns det några stycken recept på lax med limesmak. Jag gjorde lax med pesto i ugn idag och den kändes relativt lätt och fräsch. 

Kycklingsallad brukar kännas lätt och fräscht. Jag tror att du kan hitta recept om du googlar på det med. 

Grekisk sallad är lite av en LCHF-klassiker. 

Vill du bara ha citron eller limesmak lägg klyftor i en tillbringare med vatten. Gurka är också en fräsch smaksättare som passar bra till vatten.

Äpple är lite knepigare, eftersom det är såpass mycket kolhydrater i äpple, så är det svårt att få in dem i en LCHF-kost. 

Anmäl
2016-01-22 15:36 #8 av: angest

Ett äpple äter jag ibland. Inga problem med lchf. 100 g äpple=12 g kolhydrater. Jag håller mig alltid till max 20 g kolhydrater. Men de dagar jag äter en frukt så ser jag till att övriga maten är extremt kolhydratsnål.

Anmäl
2016-01-22 15:57 #9 av: ninis74

Tack snälla, soppor blir säkert jätte bra! Stirrar mig blind på ägg och bacon just nu 😂

Anmäl
2016-01-22 18:26 #10 av: Zepp

Jag föreslår fräscha sallader till din LCHFmat.. gärna med vinägrett dressing!

Det blir lite som grillmaten man äter på semestern!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.