Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

På vårdcentralen.

2016-01-07 11:28 #0 av: [tk1971]

Idag var jag på vårdcentralen för en hälsoundersökning. Jag mottogs av en ung AT-läkare som gjorde en grundlig undersökning. Veckan innan hade jag lämnat blodprover. Idag togs ett EKG också. Jag sa att jag nu sedan en månad tillbaka äter LCHF-kost och gärna vill följa om blodfetterna förändras. Jag är nämligen inte helt övertygad om att den typen av mat är bra för hjärta och blodkärl, och det finns hjärtsjukdom i min nära släkt.

Ja, efter att vi gått igenom allt och jag sagt mitt så fick jag mig en grundlig föreläsning om hur jag borde äta. Och det är INTE LCHF-mat, utan den mat som livsmedelsverket rekommenderar. Jag borde inte äta mättat fett, utan växtoljor, nötter, avokado etc. Och jag borde äta fullkornsprodukter, och alla kolhydrater är inte dåliga, etc. Ja, ni vet.

Jag sa att jag hade förväntat mig att hon skulle säga så, eftersom både hon och jag har utbildats i att den typen av kost är bäst. Jag sa också att jag bestämt mig att göra detta försök nu, och funkar det inte så får jag väl ändra mig sen.

Så nu ska jag på en uppföljning av blodfetterna i slutet av maj, så får vi se om de ändrats.

Anmäl
2016-01-07 11:49 #1 av: Farwuq

De stackars AT-läkarna måste följa regelboken annars kan det bli besvärligt i framtiden.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2016-01-07 12:02 #2 av: Siggebus

Se också till att du (om du inte redan vet det) tar reda på HUR man bör avläsa kolesterol-provet. Glad
Min AT läkare ville behandla mig medicinsk för att jag enligt henne hade för högt kolesterol.
Jag hade totalkolesterol på 7,1 och det var det enda hon var intresserad av.
Att man bör räkna totalkolesterol/HDL och där få ett lågt värde svarade hon inte alls på.
Total/HDL rekommenderas vara under 6. Mitt låg på 2,5 och mina triglycerider på låga 0,6 (Triglycerider bör helst vara under 1,7)

Anmäl
2016-01-07 12:38 #3 av: Effie

En sak till...jag har last en hel del inlägg om kolesterolmätningar genom åren, och det verkar som att värdena ofta går upp I början, når en topp efter sex-nio månader och börjar sedan sjunka igen.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2016-01-07 12:43 #4 av: Siggebus

#3
Det där har jag också fått till mig.
Jag har ätit lchf i ca 6 år nu och jag är nöjd med mina prover....även om läkaren inte var det Lipar

Anmäl
2016-01-07 12:55 #5 av: Amify

Jag blev rekommenderad av min läkare en vecka innan jul att fortsätta med LCHF eftersom det är till min fördel hälsomässigt. Han ställde frågor och lyssnade mycket på mig och mässade inte bara enligt läroboken.

Anmäl
2016-01-07 13:41 #6 av: [tk1971]

Ja, än så länge var det inget fel på blodproverna. Läkaren sa att "de är helt ok, men skulle kunna vara bättre".  Jag såg att de flesta värdena hade höjts en liten aning om man jämförde med tidigare provtagningar, men de är fortfarande inom det normala.

Anmäl
2016-01-09 23:27 #7 av: Zepp

CONCLUSIONS:

Low-carbohydrate, non-energy-restricted diets appear to be at least as effective as low-fat, energy-restricted diets in inducing weight loss for up to 1 year. However, potential favorable changes in triglyceride and high-density lipoprotein cholesterol values should be weighed against potential unfavorable changes in low-density lipoprotein cholesterol values when low-carbohydrate diets to induce weight loss are considered.

http://www.ncbi.nlm....ubmed/16476868/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.