Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Visst räknas väl lchf som antiinflammatorisk kost?

2015-12-29 13:44 #0 av: [Angelic]

Min läkare hade i min journal skrivit att hon inte förstod sambandet mellan antiinflammatorisk kost och lchf. Så nu känner jag mej lite osäker, visst räknas lchf som antiinflammatorisk?

Anmäl
2015-12-29 14:23 #1 av: Kyllan56

Både ja och nej. Beror på vad du väljer att äta.

I LCHF utesluter man per automatik två inflammationsdrivande komponenter,  socker och gluten, eftersom man inte äter spannmål.

för mycket Omega 6 i relation till Omega 3 är också orsak till inflammatoriska processer i kroppen. Så det gäller att äta Omega 3 rik kost och inte för mycket Omega 6 rika växtoljor mm. Jag äter mycket fet fisk.

Fytinsyra som finns i fullkorn, böner, jordnötter utesluts också med ren LCHF. Däremot Kasein som också kan orsaka inflammationer äter många inom LCHF, då det ingår i mjölk.

Processat rött kött ses också som en källa till inflammationer.

I paleokost utesluter man både socker, gluten och mejeriprodukter. Däremot äter man frukt.

Så det beror också på hur du väljer äta inom LCHF.  Det är en kost där man även har filosofin att sträva efter så rena produkter som möjligt utan tillsatser. Men idag har många missuppfattat det och tror att så länge det är lågkolhydratkost så är det LCHF.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2015-12-29 14:52 #2 av: [Angelic]

Se där ja! Då äter jag ganska rätt. Tar extra O3 gör jag också. Nå, nu blir det lättare att "undervisa" min läkare. Tack, Kyllan!

Anmäl
2015-12-29 15:06 #3 av: [Angelic]

Vilket fusk! Jag råkade klicka ett bra inlägg på mej själv istället för Kyllan :-D Försökte klicka igen för att ta bort, men det gick inte.

Anmäl
2015-12-29 15:24 #4 av: Kyllan56

Tack själv Angelic O!Glad

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2015-12-31 07:03 #5 av: Swedboy

Ett antal läkare berättade för mig att jag måste äta kortison för att minska en obotlig autoimmun sjukdom i lungorna. En tid efter att jag börjat med LCHF försvann inflammationen. Förmodligen hade jag inflammation i hela kroppen men mest märkbar i lungorna. Jag har ersatt alla växtbaserade oljor förutom kokosfett med smör och andra animaliska produkter.

Anmäl
2015-12-31 07:24 #6 av: [Angelic]

Gläder mej Sweboy!!!! Tog du kortison också eller fixade lchf allt åt dej? Hur lång tid tog det för dej att bli bra? Har själv autoimmun sjukdom, giftstruma, och hoppas mycket på lchf som jag ätit ganska strikt i ca 1 år nu.

Anmäl
2015-12-31 11:05 #7 av: Kyllan56

#5 Så glädjande att höra!Glad

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2016-01-01 12:18 #8 av: Hanveden

Här Angelic O:-)  är tre videos med:

Överläkare Tore Persson

Professor Karl Arfors

Professor Tore Scherstén

som din läkare och alla med intresse för hur man skall minska inflammationer och förhindra att bakterier växer i lungor, svalg mm.

Tore P visar bla på vad som händer i ditt svalg när ditt B-glukos går över ca 8 mmol

Karl A berättar bla om hur han kunde äta mat med omega3 så hans förhållande mellan omega6 / omega3 blev så lågt som 1,4 /  1 .  En ko som äter gräs har 1,2 /  1 ...

Tore S berättar om inflammation som orsak till folksjukdomar och hur stor roll kosten har bla att inflammation ligger bakom åderförkalkning...

Mats Lindgren har lyckats med att bli frisk från bla prostatabesvär med att äta antiinflammatorisk kost...

mLCHFh  Cool.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.