Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Styrketräna och äta 10 000 kcal om dagen.

2015-12-22 19:41 #0 av: aktagrottman

Vad skulle ske om man tränar hårt och samtidigt äter strikt Lchf på 10 000 kcal om dagen?

Anmäl
2015-12-23 02:43 #1 av: hemul

Du skulle antagligen må dåligt och bli tjock(are?). Den här snubben käkar 4500 kcal (FWIW, den första jag hittade). Kan du prestera dubbelt mot honom tror du? Lipar

http://www.bodybuilding.com/fun/living-large-jay-cutlers-8-week-trainer-nutrition-overview.html


Anmäl
2016-01-01 22:31 #2 av: aktagrottman

Prestera dubbelt mot honom troligtvis inte. Men att äta bättre mat (Ja) och 10 000 kcal per dag (Kanske).

Denna killen åt 5000 kcal LCHF i nära på en månad.
https://www.youtube.com/watch?v=VeX2cQQatFY&list=PLZvITiygC4TbAMvSyTnG8d1fogchxlJTP

Med mycket liten vikt uppgång.
Har antal Kcal så mycket med fett ansamling att göra som vi vill tro?

Anmäl
2016-01-02 07:58 #3 av: hemul

Är det den snubben jag tror (orkar inte kolla på det igen) så har det framförts mycket kritik. Har för mig att han åt mycket sånt som vi inte kan smälta helt och alltså var kaloriberäkningen för hög.

Å andra sidan vet jag av egen erfarenhet att jag överåt nåt fruktansvärt första åren på LC. Kunde lätt ligga på uppåt 4000 kcal och det var lättsmälta sådana, mest i form av smör och grädde. Jag gick upp, men bara några kilo på flera år. Jag är kvinna, 1.66 och var då tämligen orörlig.

Å andra sidan igen, jag har nu gått med gipsad arm i två månader. Rör mig numera ganska mycket. Cyklar (så här års) en 25 mil i månaden och går kanske 5, plus normal vardaglig aktivitet. Nu har det inte blivit varken det ena eller andra. Men jag har varit lika hungrig och ätit lika mycket. Jag har gått upp 5 kg. Ungefär lika mycket som jag gick upp på två år när jag åt dubbelt så mycket som jag behövde. Nu äter jag ju obetydligt för mycket jämfört med det. Go figure.

Jag tror nog kalorier är att räkna med, men att det gäller bara i en given situation då allting annat är lika. D.v.s. om du är viktstabil på en viss kost och med ett visst mått av motion och sen börjar överäta på exakt samma kost tror jag att man går upp. Likaså om man börjar motionera mindre. Ändrar man mer än en parameter, speciellt på ett kvalitativt sätt, t.ex. byter kost eller börjar med en annan form av träning, då tror jag inte man kan vara lika säker på utgången.

Men det är bara något jag slutit mig till utgående från mina egna konstiga reaktioner på energimängd och motion, så har inget som helst belägg för det. Blinkar


Anmäl
2016-01-02 08:35 #4 av: VildaVittra

Ska man jobba hårt (som exempelvis no-tech-bönder) så är det faktiskt inte helt ovanligt att ligga runt det i energibehov i perioder. Men det sliter på kroppen att arbeta så hårt på heltid. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-01-02 17:47 #5 av: Zepp

Håller med hemul och VV, det är inget konstigt alls att när man är ung och frisk att kroppen reglerar TEE beroende på hur mycket man äter!

Man har då en bättre förmåga att bränna bort kalorier iomed ökad termogenes!

Gunde och Ferry drog i sig cirka 5000 Kcal om dagen, dock lite olika kost!

Deras problem var mest att få i sig tillräckligt med kalorier iomed all deras träning.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.