Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Hälsa

Vita fläckar på köttfärsen?

2015-12-09 10:51 #0 av: angest

Igår tog jag upp ett paket nötfärs 15% fett som jag haft i frysen ca 2 månader. Jag tänkte använda den nu. Nu när jag öppnar förpackningen och tittar på färsen så är det ljusa nästan vita fläckar på ytan av färsen på flera ställen. Jag är nästan helt säker på att det inte såg ut så för ett par månader sen innan jag frös in den. Det borde jag ju sett.

Kan den ha blivit dålig?

Anmäl
2015-12-09 11:09 #1 av: Katthemsmatten

Låter som om den är frostskadad. Ingen skada på emballaget? Hur hade du förpackat färsen?

Anmäl
2015-12-09 11:38 #2 av: angest

Jag frös den som den var i originalförpackningen direkt jag kom hem från affären.  Ska man inte frysa i förpackningen som den ligger i? Den luktar inte illa. Visst borde den gå att göra köttbullar av?

En helt annan sak jag undrar över är om det blir sämre smak på köttbullar om man steker dom i ghee istället för vanligt smör. Jag råkar ha en burk ghee som jag inte blir av med och inte vet vad jag ska göra med.

Anmäl
2015-12-09 13:09 #3 av: parsley

Ghee brukar inte vara saltat. Vanligtvis använder man saltat smör. Jag tror inte det spelar någon roll om man steker i smör eller ghee. Köttbullarna, eller vad man nu lagar, brukar ju vara kryddade i sig. 

Anmäl
2015-12-09 14:53 #4 av: Katthemsmatten

Med mindre än att det är en vacuum förpackning med tjockare plast är det inte lämpligt. Paketera om i frysfolie och sedan en skyddande fryspåse som du försluter så är risken för frostskador minimerad. Tror säkert du kan använda färsen om den inte luktar konstigt.

Anmäl
2015-12-09 15:30 #5 av: Veda

Kött på lösvikt paketerar jag alltid i dubbla fryspåsar. Men är köttet färdigförpackat och jag inte behöver dela pga storleken låter jag det ligga kvar i sin originalförpackning med en fryspåse runt. 

Anmäl
2015-12-14 07:55 #7 av: julia&marsvin

Är det inte proteiner i köttet som på något sätt separerat sig och lagt sig bredvid då?
Det brukar vara vitt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.