Adventsbak
Idag första advent försökte jag mig på att göra en mjuk pepparkaka med mandelmjöl och kokosmjöl. Den gick inte upp alls men blev varken fuktig eller kompakt. Det är så länge sen jag bakade och första gången med LCHF-ingredienser. Undrar om det ska vara så här eller om jag missat något knep. Det smakar ok och går visst att äta skuret i stavar !
Vad använde du för recept, lite svårt att säga utan att se processen. Jag upplevde visserligen samma i början när jag bakade med lchf men när jag sedan började vispa äggen mer porösa (länge, länge) samt köpte nytt bakpulver (det gamla hade inget utgånget datum men var supertorrt och hårt) så har jag fått mer volym i bakverken.
Mja jag "höftade" kanske lite väl mycket och jag vispade inte vitor och gulor för sig som jag sett att några gör. Bakpulvret är nytt och fräscht. Ska dubbla det nästa gång och dra i vitorna mot slutet så får vi se.
Finessen med att skilja gula och vita är att man kan vispa vitan till hårt skum, som till maräng. Vänder man sedan ner resten försiktigt så behålls luften, ivf till en del. Lite bakpulver kan också hjälpa.
Vad är det ni adventsbakar? Jag har gjort vörtbröd, saffransbullar och pepparkakskladdkaka hittills. Har köpt sån där fiber sirap som jag ska testa att koka knäck på i helgen. Har ni tips på något annat juligt?
#4 Var hittade du fiber sirap?