Sockerfri glögg
Jag var på Systembolaget nyligen för att inhandla glögg utan tillsatt socker då jag tänkte ha en smygpremiär av glöggen med lite god ost ikväll. Men då får jag höra att man från och med förra året inte får sälja sockerfri glögg på Systembolaget längre pga nya bestämmelser. Fick dock ingen förklaring till varför. Är det någon här som vet? Och har ni tips på något gott recept annars?
Du kan väl ta ett vanligt glöggrecept och utesluta sockret bara och tillsätta sötning om du vill. En del har ju saft i sin glögg och det är ju inte så bra. vill man ha den smaken kan man ju låta lite bär dra i vinet, typ blåbär, svarta vinbär, körsbär. Röddvin, glöggkryddor, mandel, ev. brännvin, ev. bär alltså.
förresten, förr hade apoteket en glöggtinktur som var bra. vet inte om de frtfarande har. praktiskt om man vill göra lite vartefter,
LifeZone bloggen har flera bra recept 🙂
Tack för alla tips! Ska kolla upp dem!
Här i min stad finns det sockerfri glögg på Hemköp, går väl att banda ner nåt om man vill bli rolig på den!
Saturnus har en glögg utan tillsatt socker, 2,25 procent alkohol , hur årets tappning smakar vet jag inte, men förra årets var helt OK, om jag minns rätt är det 6 gr kolhydrater per 100, lägre är nog svårt att komma på glögg. och jämfört med andra är det nästan noll :) . Finns i vanliga mataffärer, kostar ca 25:-
#7 det där är faktiskt en bluff. Den innehåller koncentrerad fruktjuice. Gör man egen glögg genom att koka rödvin med glöggkryddor så får man närmre noll kolhydrater.
Nu kör jag själv på snabblösningen med Saturnus färdigglögg. Men man ska veta att den INTE är sockerfri.
Tack #7 och #8! Kommer först att testa att koka egen glögg men det kan vara bra att ha en snabbvariant i bakfickan.
Angående Saturnus glögg "utan tillsattt socker" det kan väl vara så att det finns socker i den, men de har inte tillsatt extra SOCKER , det socker som finns kommer från de ingredienser som ingår. Jag har inte pstått att den ä sockerfri men den är ett alternativ jämfört med annan köpeglögg.
Gör man egen glögg med rödvin, apelsinskivor och bär så blir det ju heller inte "sockerfritt". Det är ingen fara med lite, vill bara undvika de traditionella extremt sockrade varianterna.
Hur mycket sockrad glögg måste man dricka för att kolhydraterna ska spela någon roll?
Något måste man ju unna sig i jultid. :)
Har själv gått ner 30+ kg sen april och ska ner 10 till men vanlig vinglögg blir det utan att tveka. :)
#13 Spelar nog inte roll med några kolhydrater från glögg.
För mig handlar det om att sockrad glögg smakar förjävligt. Som sirap ungefär. :D
Mina smaklökar tycker inte om det söta.
Däremot o-söt glögg är magiskt gott :) Eller om man gör själv
#13
Aha…det var ju en annan sak. :)
Jag provade att göra glögg med rött vin, tinktur från apoteket och steviasötning. Det blev ingen hit kan jag säga, huga! Däremot finns det en Glühwein på bolis att köpa som innehåller en tredjedel socker jämfört med vanlig glögg och den rekommenderas! Ska testa att göra helt egen glögg inom kort och se hur det blir.
En annan sak man skall vara uppmärksam på när det står "inget tillsatt socker" är att det kan vara andra ämnen som man skyr mer än socker. Tror att t ex Ripas glögg för några år sedan hade aspartam eller nåt annat i sig.