Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för barn

Fasa ut ersättning bebis, äggmjölk?

2015-11-06 10:09 #0 av: hockeytroll

Hej, kunde inte amma och min son är nu 5,5 månader och funderar på det där med ersättning. Från 6 månader måste dom ju inte ha ersättning/ammas och då jag inte är jätteförtjust i innehållet i ersättningen börjar jag fundera på alternativ. Han får nu ersättning ca 3 ggr om dagen och hemmagjord mat och hemmagjord gröt resten. Jag har i krossat paltbröd och persikopure för att säkerställa järnnivån. Tänkte fasa ut ersättningen men han vill gärna somna till flaskan och då tänket jag ta äggmjölk istället, vad tror ni om det? Börjar med smör och senare små mängder kokosolja så inte magen slår bakut. Är det något annat man ska tänka på med näringsämnen?

Anmäl
2015-11-08 19:07 #1 av: Sammet1

Har ni provat mjölkprodukter än och tål det, så kan man göra äggvälling. Det var otroligt poppis hos min son, men jag har för mig att han var lite äldre.

Man kan också göra vattenvälling, men byta ut vetemjölet till potatis- eller majsmjöl (skulle rekommenderat rismjöl om det inte var för arsenikvarningarna) och tillsätta lite olja eller smör för mättnaden. 

Kycklinglevermousse gav vi som järnboost, och den slank i ganska tidigt som smakportion, gärna blandat med rotsakspuré.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.