Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

frysa ovispad grädde?

2015-10-20 16:33 #0 av: taggigarosen

Kan man frysa ovispad grädde? Och om man kan det, går den att vispa sen efter den varit fryst eller blir den konstig då? Grynig kanske?

Anmäl
2015-10-20 16:36 #1 av: Sindri

Vispa den kan du inte göra vad jag vet. Går dock utmärkt i såser, grytor etc.

Behöver du bara "bli av med" den så vispa ihop den med lite äggulor och vanilj så har du en fin glass.

Anmäl
2015-10-20 16:38 #2 av: TjockaBerta

Det går utmärkt att frysa grädde men den går inte att vispa om den varit fryst.

Anmäl
2015-10-20 20:44 #3 av: jiim

Har testat i iskubsformar som jag kan ha i kaffet. Men det löste in upp sig som grädde brukar :( blev grynigt

Anmäl
2015-10-21 07:40 #4 av: villvaramed

vadå inte går? Klart man kan frysa grädde, och vispa den upptinad.  Inga problem  att vispa grädde som varit frusen, men lite mer  omständligt och blir kanske inte lika luftig som färsk.  
Se till att vispa den allteftersom  den tinar upp, det  blir inte lika bra om den får tina först och vispas efter det.  

Anmäl
2015-10-21 14:44 #5 av: hemul

Fattar inte vad folk gör annorlunda som lyckas med det där.  För mig blir grädden äcklig t.o.m. i sås. Har slutat försöka. Har jag alldeles för mycket så vispar jag och fryser i 100-gramspåsar.


Anmäl
2015-10-21 17:08 #6 av: taggigarosen

Behövde inte frysa grädden. Jag gjorde storkok istället med gräddsås och frös in portioner.

Anmäl
2015-10-21 21:25 #7 av: Eron33

Smart😊

Anmäl
2015-10-22 12:56 #8 av: Lilltilda

Jag fryser ofta in grädde. Får den tina långsamt så går den ypperligt att vispa med elvisp trots att den kan se lite grynig ut innan vispningen.  Frusen går den att slänga direkt i kastrullen för såser m.m. 
En förutsättning för att grädden ska gå att vispa är att den är kall (tinat i kylskåp) och givetvis att den är 40%ig utan stabiliseringsmedel. 
Smart att göra sås!

Anmäl
2015-10-22 14:50 #9 av: Anmaja

Numer fryser jag aldrig grädde för den går alltid åt, men förr gjorde jag det ofta och det var inga problem att vispa den när den tinat. Minns att den blev lite, lite grynig, men fullt användbar. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.