Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Tryckkokare eller Slow Cooker?

2015-10-16 13:15 #0 av: aktagrottman

Hej vilken bör man välja, spelar det någon roll.
Hur mår maten efter behandling i dom bägge?
Vad händer med näringsämnena?

Tack.

Anmäl
2015-10-18 11:02 #1 av: Record

Ett litet bidrag, när ingen annan svarar.

Tryckkokaren: Dålig till att bryna kött, men bra om kött skall bli mört efter 20 min efterkokning. Efter 15 min kan du tillsätta grönsaker, för att behålla stylen på dessa. Googla på kokbok för tryckkokare så får du mer tips.

Croock-pot eller Slow-cooker: Efter du brynat kött, får du samma resultat i denna, med längre koktid på 4-8 tim och samma resultat. Såg att City-Gross drivar en slow-cooker denna veckan för 300 kr, med två temperatur-inställningar 30-40 grader men den saknar timer, vilken den bör ha.

Anmäl
2015-10-18 11:10 #2 av: korseett

Av vad jag uppfattat så är det låga temperaturer i en slowcooker vilket gör att näringsämnen i ett sån tillagad måltid då skulle vara bättre än traditionellt tillagad på höga temperaturer. Jag har inga som helst belägg för detta. Jag använder slowcooker emellanåt för att det är praktiskt då det är köriga dagar

Anmäl
2015-10-18 21:03 #3 av: parsley

Jag har en slow cocker och använder den en del. Har bl a gjort pulled pork och pulled beef i den, ett par traditionella köttgrytor och ett antal bulljongkok. Gillar den och använder den en del, i huvudsak till storkok under viss tillsyn. Jag låter den t ex inte stå över dagen, om jag inte är hemma för att maten ska bli färdig till kvällen eller starta med timer för att bli färdig till ett visst klockslag. 

I valet mellan tryckkokare och slow-cocker valde jag slow-cockern och jag är osäker på om jag kommer att skaffa någon tryckkokare.

Vad som händer med näringsämnena vet jag inte, men maten blir god i alla fall.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.