Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för barn

testa LCHF som ungdom?

2015-09-16 17:06 #0 av: jalice

Hejsan!

Jag är en 16-årig, aktiv tjej som lider av "sockerberoende". Har väldigt svårt för att hålla mig borta från kakor, godis och andra sötsaker. Direkt efter skolan vill jag äta nått sött och direkt efter en måltid (lunch/middag/kvällsfika) så blir jag sötsugen. Måste verkligen kämpa för att motstå och kan annars äta väldigt mycket.

 Är helt normalviktig och tränar ca3/ 4ggr i veckan.

Har läst lite och förstått att lchf i princp är den bästa lösningen på sötsuget.

Är det "okej" för en 16-årig-tjej som jag att testa på lchf under en period? Finns det lixom några risker? Observera att jag absolut inte är ute efter att gå ner i vikt eller något sånt, utan endast bli kvitt mitt extrema sockersug.

Har även perioral dermatit(röd runt näsa/mun) som jag av någon anledning misstänker har att göra med min kost eftersom jag inte använder smink osv alls..

Anmäl
2015-09-16 17:32 #1 av: tonfisken

Ja det kan du självklart göra. Jag började med lchf när jag var 15

Anmäl
2015-09-16 19:14 #2 av: parsley

Tänk på att äta ordentligt med fett, så du får energi och inte bara plockar bort bröd, ris, pasta odyl.

Lycka till!

Anmäl
2015-09-17 00:30 #3 av: Zepp

Det räcker att du slopar allt godis, läsk, kakor, bullar!

Och för övrigt äter bra mat!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-03-06 10:46 #4 av: Fanny-s

Jag är snart 15 och har ätit LCHF i snart ett år, har  blivit av med med mitt sötsug(som jag har haft stora problem med)nästan helt och hållet. Mår mycket bättre nu och ser absolut inte något problem med att äta Lchf som ung :)

Anmäl
2016-03-06 14:19 #5 av: Zepp

Man kan oxå definiera LCHF på lite olika sätt.. för olika behov!

Dvs mindre socker/pasta/ris/bröd/potatis/bullar/godis som bukfylla.. och sen inte vara fettskrämd/slopa allt light är en bra början.

http://www.svtplay.se/video/6614800/sockerfilmen/sockerfilmen-avsnitt-1

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-03-11 22:58 #6 av: hemul

Tror inte mindre socker funkar så bra på personer som lider av sötsug va?


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.