Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Räkna ut BMI, kroppsfett etc

2015-09-13 10:48 #0 av: markazits

Jag har moderniserat sidan som räknar ut BMI, kroppsfett etc. 

Sidan finns här.

Jag tar gärna emot tips också om det är någon annan sådan här matematisk beräkning som du vill ha.

::Maria

http://www.markazits.com/diet/bmi.php

Anmäl
2015-09-13 10:49 #1 av: Fridaaaa

BMI är skit som borde slopas helt.
Man kan inte mäta kroppsfett mm så heller.
Får att mäta det behöver man gå till proffesionell.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-09-13 10:56 #2 av: papa-bear

om en bmi-förespråkare fick måtten på diverse människor osett och presenterade resultaten, skulle nog många höjda ögonbryn bli högre, för använder man bmi på idrottare, kan resultaten slå helt fel, tänk magnus samuelsson och andra som håller på med kraftsport.

Anmäl
2015-09-13 11:13 #3 av: starhawk

Undersökningar har också visat att när man är över 43 så skall man vara överviktig. Dom som är över 43 och överviktiga enligt BMI-skalan är friskare och lever längre än dom som är "normalviktiga". 

Det hela faller ju tillbaks till det faktum att BMI ursprungligen inte var avsett att användas på enskilda individer utan på folkgrupper , vi varierar alltför mycket för att en sån skala skulle vara tillämplig på individ-nivå, en del har kraftig benstomme andra på gränsen till benskörhet, vältränade individer väger rätt mycket i förhållande till sin längd beroende på att muskler väger mer än fett osv. Enligt BMI-skalan skulle en Bodybuilder lida av fetma. Så att räkna ut sin BMI är rätt värdelöst.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2015-09-13 11:28 #4 av: Kyllan56

Jag håller med att BMI är ointressant, om man inte talar om människor som lider av ätstörning och är sjukligt underviktig. En person som tränar bodybuilding är enligt BMI sjukligt fet. För BMI tar ingen som helst hänsyn till fördelning mellan fett och muskler. Med tanke på att ett kg muskler är fem gånger så litet som ett kg fett, blir det uppåt väggarna tokigt! Håller även med att kvinnor som har mer fett på höfter, ända och lår, lever längre har forskning visat än de som är trådsmala. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.