Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Vi som vill nolla kolhydraterna -

fett

2015-09-11 15:38 #0 av: Eron33

Många skriver om hur rädda de är för fett och vågar knappt äta fett! Min fråga är vad händer om man äter för mycket fett? Har nu bytit bort mjölk och grädde i kaffet bara en liten skvätt grädde ibland! Annars kör jag nu med äggmjölk i kaffet men har ganska mycket smör/kokosfett! Sen har vi givetvis fett i mat med! Blir det för mycket? Jag räknar ju inte i nåt program utan försöker tänka så lite kolhydrater som möjligt och mycket fett och givetvis proteiner!

Anmäl
2015-09-11 17:51 #1 av: Zepp

Om du är normal så blir du och förblir mätt/ohungrig av fett!

Dvs, det handlar om det där hemska ordet.. kalorier.. som egentligen är en omskrivning utav energi för kroppen!

Det är dina celler som är slutförbrukaren av de kalorier du stoppar i munnen!

Om de inte når dina celler utan i stället lagras så blir du hungrig!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-09-11 17:54 #2 av: Leramani

Med LCHF är det ju oftast svårt att få i sig tillräckligt med fett.

Anmäl
2015-09-11 18:11 #3 av: Septima

För mycket för vad? För gallan eller vikten eller kolesterolet? Om jag äter för mycket fett får jag sura uppstötningar och mår illa. Det går över! Det kan hända om jag ätit något fettrikt sent på kvällen och ändå dricker te med fett i på morgonen. jag går knappast upp i vikt av det eftersom det är i stort sett omöjligt för mig att göra det någon längre tid. Men självklart skulle jag gå upp i vikt om jag under en lång tid tillfört mer energi än jag gjort av med, oavsett om energin är i form av fett eller kolhydrater (eller protein). Min galla har skött sig sen jag gick över till LCHF men tidigare kunde jag få problem om jag åt mycket fett. (Finns logiska förklaringar till detta.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.