Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Vi som vill nolla kolhydraterna -

Lakritspulver

2015-09-10 15:50 #0 av: Eron33

Är det ok att äta lakritspulver som man köper på hälsokost om man vill äta strikt?

Anmäl
2015-09-10 15:54 #1 av: parsley

Läs på burken. Innehållet kan variera mellan olika sorter. 26 % kolhydrat, står det på min burk från Renee Voltaire, men jag tror det finns sorter som har högre kolhydratsinnehåll. 

Hur mycket använder du? Ryms det inom din kolhydratsbudget?

Anmäl
2015-09-10 16:00 #2 av: Eron33

Jag räknar faktiskt inte utan försöker utesluta eller dra ner på det som innehåller kolhydrater!
Har inte och använder inte pulvret i nuläget men såg det idag då vi var inne på hälsokraft! Den innehöll nog mycket mer har jag för mig!
Tänkte om man kunde göra typ någon lchf- glass som exempel!
Men då får vi nog leta efter någon med lägre kolhydratshalt!
Tack för hjälpen!

Anmäl
2015-09-10 16:09 #3 av: Zepp

Räkna inte.. men gör ett överslag.. dvs hur många gram lakritspulver går det åt i en portion?

Dvs det kan knappast bli särskildt mycket?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-09-10 16:39 #4 av: Eron33

Tänkte nog nåt sånt också tack

Anmäl
2015-09-11 00:30 #5 av: hemul

Ska du utesluta allt som öht innehåller kolhydrater så blir det inte mycket kvar. Till att börja med får du sluta med saker som ägg och lever. Egentligen borde du inte äta kött heller. Men nåt ska du väl äta. Men ge sjuttan i att krydda det med något annat en salt. Du vet väl att peppar innehåller över 40 % kolhydrater och att örtkryddor kan vara riktigt illa? Går ju fetbort!

Allvarligt, passa dig för det där sättet att tänka. Det är inte konstruktivt och leder åt alldeles galet håll. Nej, det är inte ditt fel. Felet ligger hos folk som borde veta bättre än att hitta på dumma regler för andra att följa.


Anmäl
2015-09-11 09:15 #6 av: Layza

Lakrits som sötning är mycket bättre än socker, och man tar ju så lite.

Ingefära "sötad" med lakrits är mitt favoritgodis, och tillhör ju inte strikt, men har många hälsofördelar på andra sätt.

Anmäl