Hur göra med aborrfiléer?
Jag har precis fått ett gäng pinfärska aborrfiléer. Tror jag vill steka dem men hur gör jag? Letar man recept så är det mjöl och ströbröd i alla och sånt har jag inte hemma ju.
Några bra tips?
Mandelmjöl, kokosmjöl, finriven parmesan. En, två eller alla tre.
Stuvad abborre är jättegott! Kör det vanliga receptet, skit i mjölet och slå i en skvätt grädde på slutet istället. Såsen ska ändå inte vara tjock, bara lite redd. Mumma!
Se till att du hittar ett riktigt recept bara. Abborrarna ska vara hela, men urtagna och flådda, rygg- och stjärtfenorna kvar. Sen ställer man dem på magen i typ en traktörspanna. Det är en väldigt vacker rätt med de röda fenorna som sticker upp.
#1 Hur är det med ägget då? Ska jag ändå doppa dem i ägg och sedan i mandelmjöl?
Himmel, konstaterar att jag aldrig stekt färsk fisk….
Ska du steka skulle jag strunta i panering. Det blir inte samma sak med mandel ivf. Inget fel på opanerad stekt fisk.
Vitlökssmör är gott till stekt aborrfilé.
Tack för alla tips och råd. Nu blev det ägg och mandelmjöl. Kan få mer abborrfiléer så jag provar utan panering nästa gång. Gott som tusan var det!
Abborre och gädda hör till mina favoriter. Gäddfärsbullar, pepparrotsgädda…. Himmelskt! Trist att det inte är så bra vatten där de finns bara.
Bara steka snabbt i smör blir verkligen jättegott!
Jag har fått lära mig att doppa filmerna i mjölk. Bara det och så steka i smör. Mjölken skall göra att filéerna håller ihop bättre. Men det viktigaste är att bara precis steka dem knappt klara. Överstekt fisk blir torr.
Det e bara att steka och äta.. med eller utan panering!
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.