Annons:
Etikettmat-recept-på-efterrätter-och-sötsaker
Läst 9156 ggr
Leramani
9/4/15, 9:58 AM

Chokladmousse

6 äggulor, 4 äggvitor, 1 dl kakao,  125 g smör, 3 msk stevia, 1 ekol. apelsin, 1 tsk sprit, 2 krm malen vaniljstång/ äkta vaniljpulver.

Smält smöret på låg värme,  låt svalna. Blanda i stevia, kakao och det fint rivna skalet från apelsinen, plus apelsinens pressade saft och vaniljpulvret.  Tillsätt äggulorna försiktigt,  under rörning.

Vispa äggulorna till hårt skum med 1 tsk sprit,  vänd sedan ner skummet i chokladsmöret.  Fyll försiktigt i portionsstora formar och låt stå kallt i ett par timmar.  Servera med vispad grädde.

Alternativt uteslut äggviteskummet och använd chokladsmöret som fyllning eller sås.

De Lapsus Resurgam

Annons:
Adelheid
9/4/15, 10:43 AM
#1

Ooo det låter smasken. Det ska jag testa endag. :) Tack før att du dela med dig.

Följ min viktresa med LCHF på min blogg http://from88kilo.wordpress.com

Leramani
9/4/15, 10:53 AM
#2

En kompis till mig skapade det när jag grimaserade över äggmjölk.

De Lapsus Resurgam

hemul
9/4/15, 9:19 PM
#3

3 MSK stevia? Är det hackade blad då eller sån där erytritolblandning?

Sindri
9/5/15, 5:28 PM
#4

#3 av: hemul

Det måste det vara - annars blir det oätligt. Jag har sett att det finns flera olika sötningsmedel som det står stevia på. Det är alltid stevia blandat med någonting och det tycker jag är sånt som livsmedelsverket borde slå ned på, eftersom stevia är den minsta beståndsdelen. Ibland är det erytriol, men det kan också vara helt andra, konstgjorda sötningsmedel som man inte vill äta, eller helt enkelt socker.
Det blir ju också helt tokigt med mängderna för den som inte är insatt i vad stevia är, om man sedan följer ett sånt recept.

hemul
9/6/15, 3:38 AM
#5

Jag har nog använt nästan den mängden stevia. Det var när jag kokade nästan en nästan full 10-liters gryta med rabarbersylt. 😃

Men den här moussen ska jag prova. Blir så dyrt med mörk choklad som det alltid är annars i recepten. Sötning smakar jag mig alltid fram till, så jag klarar mig nog från överdosering. Tack för receptet!🙂

Leramani
9/6/15, 7:15 AM
#6

Jag vet inte vilken sorts stevia hon använde,  men det var nog nån utblandad version.  I vilket fall så var det oerhört gott.

De Lapsus Resurgam

Annons:
Eron33
9/7/15, 2:05 PM
#7

Är denna mousse ok att äta då man äter strikt? Låter såå gott och måste iallafall vara nyttigare än den vi åt förra veckan med mörk choklad ( mintchoklad)

Eron33
9/7/15, 2:07 PM
#8

När du skriver sprit är det väl ättiksspriten du syftar på eller?

hemul
9/7/15, 2:23 PM
#9

Ättikssprit? Trodde det var konjak eller nåt.

Sindri
9/7/15, 2:38 PM
#10

Man brukar använda ättikssprit när man gör maränger för att få dem frasiga. Behövs kanske inte nu, men en msk mörk rom eller konjak skadar aldrig :)

hemul
9/7/15, 3:50 PM
#11

Kanske man kan ha både och? Vi får väl vänta på facit.

Leramani
9/7/15, 6:28 PM
#12

jag använde vodka.

De Lapsus Resurgam

Adelheid
9/11/15, 9:37 AM
#13

#10 ættikssprit før marænger? Hur mycket har man i då? Jag sliter med att få mina lchf marænger bra så kanske det kan hjælpa. :)

Följ min viktresa med LCHF på min blogg http://from88kilo.wordpress.com

Annons:
Sindri
9/11/15, 1:03 PM
#14

Åh, jag vet faktiskt inte. det var länge sedan jag gjorde maränger - men då var det med socker. Googla maräng+ättikssprit.

peoy
9/14/15, 10:21 PM
#15

har också nån variant av choklad(d)-gott som jag brukar göra alldeles för ofta:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=891950377551997&id=763201993760170

har ändrat lite på innehållet de senaste gångerna, så nu är det "lika delar" av ägg, smör och proteinpulver (äggen väger kring 50g/st), 1 msk kakao per 100g smör/ägg/proteinpulver, sen blandar jag i 2 msk glutamin i det också (samma här - per 100g av det andra)

Upp till toppen
Annons: