Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Chokladmousse

2015-09-04 09:58 #0 av: Leramani

6 äggulor, 4 äggvitor, 1 dl kakao,  125 g smör, 3 msk stevia, 1 ekol. apelsin, 1 tsk sprit, 2 krm malen vaniljstång/ äkta vaniljpulver.

Smält smöret på låg värme,  låt svalna. Blanda i stevia, kakao och det fint rivna skalet från apelsinen, plus apelsinens pressade saft och vaniljpulvret.  Tillsätt äggulorna försiktigt,  under rörning.

Vispa äggulorna till hårt skum med 1 tsk sprit,  vänd sedan ner skummet i chokladsmöret.  Fyll försiktigt i portionsstora formar och låt stå kallt i ett par timmar.  Servera med vispad grädde.

Alternativt uteslut äggviteskummet och använd chokladsmöret som fyllning eller sås.

Anmäl
2015-09-04 10:43 #1 av: Adelheid

Ooo det låter smasken. Det ska jag testa endag. :) Tack før att du dela med dig.

Anmäl
2015-09-04 10:53 #2 av: Leramani

En kompis till mig skapade det när jag grimaserade över äggmjölk.

Anmäl
2015-09-04 21:19 #3 av: hemul

3 MSK stevia? Är det hackade blad då eller sån där erytritolblandning?


Anmäl
2015-09-05 17:28 #4 av: Sindri

#3 av: hemul

Det måste det vara - annars blir det oätligt. Jag har sett att det finns flera olika sötningsmedel som det står stevia på. Det är alltid stevia blandat med någonting och det tycker jag är sånt som livsmedelsverket borde slå ned på, eftersom stevia är den minsta beståndsdelen. Ibland är det erytriol, men det kan också vara helt andra, konstgjorda sötningsmedel som man inte vill äta, eller helt enkelt socker.
Det blir ju också helt tokigt med mängderna för den som inte är insatt i vad stevia är, om man sedan följer ett sånt recept.

Anmäl
2015-09-06 03:38 #5 av: hemul

Jag har nog använt nästan den mängden stevia. Det var när jag kokade nästan en nästan full 10-liters gryta med rabarbersylt. Skrattar

Men den här moussen ska jag prova. Blir så dyrt med mörk choklad som det alltid är annars i recepten. Sötning smakar jag mig alltid fram till, så jag klarar mig nog från överdosering. Tack för receptet!Ler


Anmäl
2015-09-06 07:15 #6 av: Leramani

Jag vet inte vilken sorts stevia hon använde,  men det var nog nån utblandad version.  I vilket fall så var det oerhört gott. 

Anmäl
2015-09-07 14:05 #7 av: Eron33

Är denna mousse ok att äta då man äter strikt? Låter såå gott och måste iallafall vara nyttigare än den vi åt förra veckan med mörk choklad ( mintchoklad)

Anmäl
2015-09-07 14:07 #8 av: Eron33

När du skriver sprit är det väl ättiksspriten du syftar på eller?

Anmäl
2015-09-07 14:23 #9 av: hemul

Ättikssprit? Trodde det var konjak eller nåt.


Anmäl
2015-09-07 14:38 #10 av: Sindri

Man brukar använda ättikssprit när man gör maränger för att få dem frasiga. Behövs kanske inte nu, men en msk mörk rom eller konjak skadar aldrig :)

Anmäl
2015-09-07 15:50 #11 av: hemul

Kanske man kan ha både och? Vi får väl vänta på facit.


Anmäl
2015-09-07 18:28 #12 av: Leramani

jag använde vodka.

Anmäl
2015-09-11 09:37 #13 av: Adelheid

#10 ættikssprit før marænger? Hur mycket har man i då? Jag sliter med att få mina lchf marænger bra så kanske det kan hjælpa. :)

Anmäl
2015-09-11 13:03 #14 av: Sindri

Åh, jag vet faktiskt inte. det var länge sedan jag gjorde maränger - men då var det med socker. Googla maräng+ättikssprit.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.