Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Extra tuggummi sockerfritt

2015-08-20 20:39 #0 av: tonfisken

Det innehåller bara en massa skit, jag vet. Aspartam xylitol, sorbitol ooch jag orkar inte ens gå igenom hela listan på onyttigheter och nu tuggar jag redan på ett. Ibland bara måste jag ha ett tuggummi att tugga på.

Men jag läste kolhydrater 69,1. Kan det vara så högt "bara" av sötningsmedlen? Och höjer det blodsockret?

Anmäl
2015-08-20 20:48 #1 av: densomundrar

Rent viktmässigt borde det väl inte göra så stor skillnad, om man inte sväljer tuggummit?
Inget jg vet utan en gissning?

Anmäl
2015-08-21 00:33 #2 av: RobinEH

Kolhydraterna består av sockeralkoholer. Olika sockeralkoholer ger olika energimängd. Sett till de flesta tuggummin av denna typ så ger 1g kolhydrat knappt 2,5kcal. I detta fall, 69 * 2.5 = 172,5.

Således innehåller tuggummina 69g kolhydrat och 173kcal per 100g.

Ett tuggummi väger la drygt 0.7g men vi säger 0.8g för att ge oss lite spelrum. Således får du från ett tuggummi drygt 0.5g sockeralkoholer värda 1.25kcal (2.5*0.5). Undvik att svälja tuggummit och du klarar dig undan än bättre. Därtill kommer du att förbruka mer energi än vad tuggummit ger i och med tuggandet du utför.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.