Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

grönsaker

2015-08-08 14:15 #0 av: fiskenihavet

Hej. Hur viktigt är det med grönsaker? Måste man äta grönsaker, på en LCHF kost, för at hålla sig frisk, och täcka alla behov för vitaminer, mineraler etc? Tänker specifik på om man inte tar kosttillskott.

Anmäl
2015-08-08 18:09 #1 av: Zepp

Mm.. man bör öka grönsakerna på LCHF iomed att vi tar bort en del annat i kosten!

För övrigt så är det vanligaste att man ökar lågstärkelse grönsaker och rotfrukter på LCHF, dels för att fylla ut, dels för att det är gott tillsammans med fet mat.

Man bör oxå äta inälvor och fisk!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-08-08 20:19 #2 av: fiskenihavet

Hm. Förstår att jag inte kommer undan grönsakerna då...

Anmäl
2015-08-08 20:37 #3 av: Zepp

Gör goda sallader till din feta mat!

Du kan äta hur mycket gröna blad du vill.. de bidrar mest med vatten och vitaminer.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-08-08 20:47 #4 av: fiskenihavet

Tack Zepp. Jag prövar å svälja denna inconvenient truth.
Du skriver att rotfrukter går bra att äta. Är det inte ovanjordgr. som är bäst? Tänker ift färrest kolhydrater.

Anmäl
2015-08-08 20:49 #5 av: Zepp

Rädisor, rättika, råa morötter, majrova, rova.. etc är lågkolis rotfrukter.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-08-09 04:09 #6 av: hemul

Vad hände med att grönsaker bara för dekoration på tallriken?


Anmäl
2015-08-09 04:46 #7 av: AnnMari81

Jag behöver träna styrketräning för att sköta mitt arbete. Är sjuksköterska och har MS. Inser att jag måste äta 50 g kolhydrater före träning för att min kropp skall tillgodogöra sig träningen. Söker tips på näringsrika grönsaker som ändå inte ställer till det för mycket i matsmältningskanalen. Känner mig väldigt uppblåst i buken efter en massa grönt som groddar och rödbetor. Brukar äta mest ägg, makrill, sill och kokosfett. Inga mejerier. Quinoa ok? Det är ju ett frö.

Anmäl
2015-08-09 06:31 #8 av: [Topsy]1

#7 I min smartphone (android) kör jag med en app som heter Livsmedelsdatabasen. Där kan man ställa in vad man vill söka på. Den appen kanske finns för dator o iphone åxå?

Anmäl
2015-08-17 15:35 #9 av: mirai

Quinoa innehåller 64g kolhydarter. Alltså inget bra alternativ. För styrketräning behöver man proteiner. Kolla med kostbevakningen.se

Anmäl
2015-08-17 22:53 #10 av: ManU77

#7 Då vill jag tipsa om boken The Wahls Protocol, skriven av en läkare från USA, Terry Wahls. Hon har behandlat sin MS med livsstilsförändringar, där kosten är den enskilt största faktorn.

Hon har gett ett TED-talk om sin historia...
https://www.youtube.com/watch?v=KLjgBLwH3Wc

Om du söker på Terry Wahls på youtube hittar du massor med föreläsningar och intervjuer om och med henne.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.