Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsovinster

LCHF, PCOS?

2015-08-07 17:30 #0 av: tjenahej

Jag är en 16-årig tjej som har ett jobbigt problem. Jag har nämligen så mycket hår på min kropp! :

-Fullt med hår på benen, svarta långa stårn Även fullt på låren+rumpa. Massa långa hår på armarna. "könshåret går långt ner på låren. även mörk "raggarsträng". I ansiktet så har jag mörka fjun som "mustach", har också mörka hårstrån under hakan. Mycket polisonge.r Dessutom har jag börjat få mörka fjun mellan brösten...

Det funkar inte att raka benen eller bikinlinjen, bli bara svart stubb och massa fulla svarta prickar. Raggarsträngen lika så.  Jag får noppra så jag blir tokig!!

Detta är verkligen så jobbigt! Mår så dåligt över detta, kan inte gå runt i sommarkläder bland folk..Vill helst slippa byta om bland folk osv.

Har googlat runt och läst om PCOS och börjar nästan misstänka att jag har detta.. Min mens är dock bra, har haft den 1år och den har aldrig krånglat, endast en gång, då den hoppade över en månad.

För förutom mycket kroppsbehåring så har jag  tunt, fett huvudhår, fet hy, otroligt sockersug och Perioral dermatit(acne brukar va symtom för PCOS).

Vet att många bara kommer säga "det är ju puberteten kära du".  Det är inte det jag vill höra. Jag vet att mkt av detta händer i puberteten. Men jag anser att detta är mer än så..

Så till frågan: Tror ni LCHF skulle kunna hjälpa mig att linda symptomen? Har ju som sagt ett otroligt sockersug och äter för mkt av sånt. Har läst  någonstans att LCHF kan hjälpa till att få en bättre "hormonbalans"

Det värsta som skulle kunna hända är att håret börjar växa ännu mer i ansiktet...

Tacksam för svar

Anmäl
2015-08-07 17:38 #1 av: ManU77

Om det nu är PCOS så är LCHF något av det bästa, mest effektiva sättet att komma tillrätta med problemet.

Anmäl
2015-08-07 19:30 #2 av: tjenahej

#1 Det låter ju lovande iaf... Tror du det skulle kunna hjälpa något mot behåringen?

Anmäl
2015-08-08 09:56 #3 av: ManU77

#2 Ja, det tror jag. Men jag vet inte med säkerhet.

Anmäl
2015-08-08 19:42 #4 av: macarena

Sök en specialist!!!!

Anmäl
2015-08-08 23:53 #5 av: tjenahej

#4 jag får ta och göra det.. Ska ta mig i kragen och prata med mamma om det även fast det känns jobbigt. Sen måste det ju bli nått läkarbesök..
Men meningen med den här tråden är mest bara höra andras erfarenheter eller tankar :)

Anmäl
2015-08-09 12:48 #6 av: Sammet1

http://www.kostdoktorn.se/om-kvinnosjukdomen-pcos-och-lagkolhydratkost-tv4

Tips: Det finns fler inlägg om PCOS och LCHF på Kostdoktorns blogg. 

Anmäl