Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

LCHF i Nordamerika

2015-08-06 21:54 #0 av: Sindri

Undrar om det är någon aktiv här som bor/bott eller vistats länge i USA/Canada. Skall åka över snart och det går ju inte att ta med sig nån slags livsmedel härifrån så jag undrar vad man kan köpa där.
Kokosfett kan man ju beställa från  iHerb så jag antar att man köper det i en hälsokostaffär? Tips på en bra kedja? Tror jag köper kosttillskott där också, tullen får väl spader om jag kommer med en burk med vitt pulver i! Även om jag beställt den från USA.

Men sånt som fiberhusk/psyllium? Kör de sånt i USA? Kokosnötmjöl?

Och kan man överhuvudtaget hitta fullfet yoghurt som är helt naturell? Sist jagade vi naturlig Kefir och det var inte lätt att få tag på.

Tacksam för alla tips. När vi var i Florida åt jag bara fisk och det funkade bra.

Anmäl
2015-08-06 21:56 #1 av: _Fisken

Jag vet att du kan köpa friterad saltgurka(!) söderut..

Anmäl
2015-08-06 22:03 #2 av: Sindri

Haha, nu skall jag ju just norrut och gillar inte saltgurka. Visserligen skulle jag väl hålla blodsockret stången på det, men ack så magert!

Anmäl
2015-08-07 16:15 #3 av: Sindri

Och sukrin! Kan man köpa det "over there"?

Anmäl
2015-08-10 21:11 #4 av: Margareta

Allra bäst är nog att du börjar läsa amerikanska LowCarb/Paleobloggar. De har förmodligen svar på alla dina frågor.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2015-08-10 21:15 #5 av: Sindri

Bra tips! Men jag hinner bara inte leta så mycket. Vet att vi brukade ha en medlem här som bor i USA, men hon har inte setts på länge. Hade hoppats på enkla, snabba svar därifrån. Kommer tyvärr inte ens ihåg signaturen, annars hade jag kunnat leta och skriva meddelande.

Åker om ett par dar - det får lösa sig.

Anmäl
2015-08-11 00:00 #6 av: Inkanyezi

Psyllium och fiberhusk säljs i minst hundrafemtio olika varianter, varav ungefär hälften kallas Colon Cleanse. Finns i de flesta livsmedelsaffärer och drugstores eller apotek.

Anmäl