Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Jacob Gudiol

2015-07-20 12:17 #0 av: starhawk

Vem är den här Jacob Gudiol egentligen? han har diverse träningssajter/bloggar där han kläcker ur sig lite av varje t.ex. att insulin inte leder till fettinlagring men man hittar ingen oberoende info bara alla hans grejor

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2015-07-20 16:42 #1 av: hemul

Inte direkt oberoende, men det framgår väl rätt tydligt av hans egen presentation.
http://tranastyrka.se/om-mig/

Personligen har jag svårt för honom. Inte p.g.a. hans åsikter, utan det sätt han framför dem på i diskussioner. Var flitig gäst hos kostdoktorn förut, i början tillsammans med sin dåvarande parhäst Nicklas.
http://traningslara.se/om-bloggen-kontakt/


Anmäl
2015-07-20 17:34 #2 av: Zepp

För det första, så tycker jag inte vi skall diskutera personer!

För det andra så är han nutrionist av något slag.. troligen idrottsnutrionist?

För det tredje som finns det en hel del länkar till forskning på hans blogg.. för den som är nerd på sådant!

Däremot så drar jag och han inte alltid samma slutsatser.. vem som har mest rätt är jag oxå osäker på!

I övrigt så håller jag med Hemul!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-07-20 19:18 #3 av: Inkanyezi

Och jag håller faktiskt med Jacob Gudiol om en hel del saker, men likt Zepp kan jag ibland dra andra slutsatser. Jacob är petig med forskningsresultat, och han redovisar väldigt mycket. Det är så klart bra för den som vill veta mer. Men trots att han kanske är väldigt ovillig att stötta LCHF som idé, så sammanfaller ju en hel del av hans idéer kring hur man ska äta med LCHF, eller kanske ännu mer med paleo.

Jacob Gudiol förespråkar, precis som Kostdoktorn och de flesta som sysslar med LCHF, riktig mat, och det han reagerar starkast mot är folk som vill sälja diverse produkter via "dieter" - alltså de som presenterar exempelvis LCHF för att sälja någonting. Det kan vara något så enkelt som en bok, men värre är det väl när hämningslösa månglare använder begreppet för att sälja på oss sådant som inte alls är riktig mat. Ett exempel är "LCHF Shop", som drivs av en mediekändis.

Så Gudiol är en snubbe som är noga med att allt ska vara precis rätt, rentav petig, och han har så klart rätt i mycket av det han säger, medan han reagerar mot förenklingar som ändå i sig kan vara en framkomlig väg att presentera en idé. Han redovisar länkar till nästan allt han säger, och mycket av det är seriös forskning.

Petigheten gör att en del kategoriska påståenden vi gör här granskas närmre i sömmarna och JG kommer till en annan slutsats än den som vanligen brukar framföras på Internet. Vi är egentligen inte oense enligt min uppfattning. Jag ser det mer som att Jacob är mer noga med att det ska vara precis rätt, och därför vill han inte utse kolhydraterna som boven i dramat som är lite råttan på repet och så vidare. Han har säkert rätt så som han uttrycker det, men uppfattar man det rätt när man läser det? Det ser ut som om vi är ytterligt oense, men vi står närmre varann än man kanske anar.

Jag tror faktiskt att Jacob Gudiol behövs i kostdebatten också.

Anmäl
2015-07-21 07:36 #4 av: starhawk

Tack! då vet jag mer.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2015-07-21 14:46 #5 av: TjockaBerta

TS

Ditt inlägg är på hans Twitter :)))

Anmäl
2015-07-21 16:04 #6 av: starhawk

#5: Vilket av inläggen? Jag har inte Twitter så jag slipper läsa vad han kan tänkas kläcka ur sig.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.