Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Oil pulling, frågor

2015-07-17 16:46 #0 av: fsigge

Jag har testat S.k Oil pulling en gång nu . Det går ut på att man gurglar runt olja i munnen för att få bättre hälsa och munhygien.

Jag har hört att man ska göra detta på morgonen innan man äter då det finns mest bakterier i munnen då.
Men när man sedan äter frukost, kommer inte det förstöra hela saken då?
Någon som håller på med detta och kan förklara?

Anmäl
2015-07-17 16:55 #1 av: Sindri

Nej, du får inte (ogynnsamma) bakterier i munnen om du äter bra mat. Du skall ha lite bakterier som börjar bryta ned maten innan den skickas till magsäcken. Men det bygger på att du inte äter stärkelse sedan. Stärkelsen lägger sig som en hinna på tänderna och kommer det in nya dåliga bakterier i munnen så har de mycket gott att mumsa på.

Anmäl
2015-07-17 19:18 #2 av: fsigge

#1 är väldigt ny på deta med stärkelser och kolhydrater. Så vad är stärkelser mer specifikt? Kolhydrater?

Anmäl
2015-07-17 20:51 #3 av: Sindri

Under fliken Aktuellt just nu kan du läsa "13 artiklar jag som nybörjare...."

Här finns också en gammal tråd i ämnet.
http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d7175dcb9cb46223908676c-starkelsesocker

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.