Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Äggvita vad göra?

2015-07-15 20:29 #0 av: taggigarosen

Vad kan man göra av 3 överblivna äggvitor? Ingen efterrätt el liknande vill jag ha. Inga sötningsmedel får det innehålla och såklart inte socker. Att bara steka och äta äggvita utan gulan tycker jag tyvärr inte är gott. Det är gulan som är god tycker jag.

Har ni några tips på vad jag kan göra ?

Anmäl
2015-07-15 20:33 #1 av: Grace2009

Du kan inte ta några fler ägg och göra någon variant på ugnspannkaka?

Anmäl
2015-07-15 20:36 #2 av: taggigarosen

Ja kanske det. Fast jag har planerat lite annan mat  tors+ fred Håller vitan i kylen tills på lördag? Jag har den i ett vanligt dricksglas med plast över.

Finns det annars något "bröd" med äggvita i?

Anmäl
2015-07-15 20:49 #3 av: Grace2009

#2 Skulle gissa på att vitan håller ett par dagar så är nog lugnt.

Kan tyvärr väldigt lite om LCHF så kan ej tipsa om något bröd Ledsen

Anmäl
2015-07-16 04:54 #4 av: hemul

Det finns massor med bröd med äggvita. Många bröd utgår från att vispa äggvita till hårt skum, som till maräng, röra ihop äggula och något fibrigt (nötmjöl, pofiber, bla bla bla) i en annan skål och låta svälla till rätt fast konsistens, blanda ihop alltihopa försiktigt, plätta ut på en plåt och grädda. I såna bröd kan man med fördel ta mer vita än gula. Du kan läsa detaljerade och "unika" recept eller experimentera själv.

Dessutom går äggvita utmärkt att frysa. Blir exakt som färsk när den tinar. Ner med äggvitan i en burk eller plastpåse bara och bums in i frysen tills du kommit på vad du ska ha den till/har tillräckligt mycket för att baka bröd.


Anmäl
2015-07-16 10:37 #5 av: CasaRamon

Jag äter omelett varje frukost. Om jag har ett par äggvitor "över" så blandar jag i dessa. Blir lika gott.

Anmäl
2015-07-16 15:23 #6 av: citro

Jag sparar mina äggvitor i en glasburk med lock i kylen.

När jag fått ihop 6 st så blir det Budapestrulle LCHF, den tycker även

övriga familjen är god.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.