Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Avvänja socker - illamående?

2015-07-09 00:25 #0 av: Miowi

För ca 2 veckor sen lyckades jag pga mycket jobb låta bli att köpa godis, kakor och allt annat sött jag gillar att köpa när jag har lite tid över. Det har gått förvånansvärt bra, har inte haft något jättesug och därför kunnat låta bli att köpa massa gott. Men sedan i söndags (3 dagar sedan) har jag känt mig utmattad och illamående, inget sug alls på mat heller. Bara frukt, nektariner skulle jag kunna äta kilovis av varje dag.

Har läst att man kan få ont i huvudet när man drar ner på socker, men kan utmattning och illamående vara ett annat? Vet inte hur jag ska göra nu för när jag jobbar i butik är detta oerhört jobbigt när man får en dipp och knappt orkar stå upp. Någon som varit med om liknande?

Anmäl
2015-07-09 09:07 #1 av: Malinhell

Man kan få övergångsbesvär när man slutar med socker, fast äter du stora mängder frukt får du i dig stora mängder socker och då tillgodoser du ditt sockerberoende. Eller du kanske inte äter frukt utan bara tog det som exempel på vad du är sugen på? Kan det vara vätskebrist eller stress i fall du jobbat mer än vanligt? Äter du betydligt mindre mat än du är van vid så kan det givetvis bero på det också. Har du helt slutat med kolhydrater och känner dig illamående och utmattad är saltshot ett beprövat knep, ta ett glas vatten med ca 1tsk salt i.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.