Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Strikt LCHF

2015-07-03 10:48 #0 av: talismanen666

Nu har jag ätit strikt i två dagar, min mage är i uppror och jag smakar illa i munnen

Tips ? 

Anmäl
2015-07-03 11:05 #1 av: parsley

På vilket sätt är magen i uppror?

Anmäl
2015-07-03 11:16 #2 av: Malinhell

Jag är på samma dag på strikt som du! :) När jag gjort det tidigare fick jag problem med att magen arbetade för snabbt, tror det beror på det kraftigt ökade fettintaget (om du har ökat det) jag tog en imodium för att slippa springa på toaletten men min erfarenhet är att detta problem försvinner efter ngr dagar. Andedräkten är ketosandedräkt, läste tips  om att ta zinktabletter mot det, där har jag ingen erfarenhet dock.

Anmäl
2015-07-03 11:17 #3 av: Malinhell

Är problemen för hemska så får du öka kolhydraterna lite grann.

Anmäl
2015-07-03 17:39 #4 av: talismanen666

På vilket sätt är magen i uppror?

Min blygsel förhindrar mej att svara, men har du hört talas om soteld i R Tystad

Anmäl
2015-07-03 18:52 #5 av: parsley

Testa resistent stärkelse. Blanda potatismjöl med kallt vatten och drick. Börja med 1 tsk och öka efter hand. Resistent stärkelse bryts inte ner i magsäcken eller tunntarmen, utan blir mat åt bakterier i tjocktarmen. Googla på resistent stärkelse om du vill veta mer.

Skulle du istället vara hårt i magen testa magnesiumoxid. Det finns i billiga magnesiumtabletter från t ex Ledins.

Även loppfrön eller psylliumfrön ska vara bra för magen och hjälpa mot både hård och lös mage. Är dock osäker på var de bryts ner och ev kolhydratsinnehåll.

Imodium motsv kan nog vara en bra idé om man vill stoppa en tillfällig diarré.

Anmäl
2015-07-04 11:07 #6 av: Tripod

Ok, detta kan förklara mina magproblem.

Jag började med Gi Noll enligt Skaldeman (strikt LCHF)  i söndags. Jag trodde inte det skulle bli några större kroppsliga skillnader, för jag har varit i ketos i över fem år, sedan jag började med ”normal LCHF” försommaren 2010. Jag har gjort stickprov och mätt ketosen med mätare och har alltid varit i ketos.  Men viss diarré har det faktiskt blivit. Men i övrigt mår jag toppen.

Just diarrè skulle kunna vara ett oöverkomligt problem när man jobbar som bussförare, men så illa är det inte.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.