Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Kolsyrat vatten

2015-06-09 11:37 #0 av: Nova1234

Efter att jag har börjat med LCHF mat så kan jag knappt dricka kolsyrat vatten. Jag tycker det bara är salt och äckligt

Nu har jag sett att jag får i mig för lite natrium/dag med lchf.

Är det fler som har blivit mer känslig för saltsmak och också äter alldeles för lite salt med lchf

Anmäl
2015-06-09 12:18 #1 av: parsley

Ta saltet som medicin. Blanda en sk kallsup och drick. Tyvärr är jag lite osäker på den exakta doseringen, men jag tror det är 0,5 tsk salt i ett glas vatten, minst 1 gång per dag. Använd seltin eller havssalt eller blanda Anna Halléns supersalt och använd det.  http://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/anna-hallens-supersalt/ En del pressar i lite citron i vattnet också.

Anmäl
2015-06-09 12:34 #2 av: Nova1234

Trodde inte att brist på salt skulle bli ett problem, annars brukar det vara att man få i sig för mycket salt
Mina smaklökar har förändrats med lchf, det är klart, jag får bita ihop och svälja, antar jag :)

Anmäl
2015-06-09 13:05 #3 av: hemul

Det är jättevanligt i början. För mig gick det över, men för alla gör det inte det. Minns att jag slängde ostar för att jag inte kunde äta dem p.g.a. att de var så salta. Det som är kvar, för mig, är att jag fortfarande inte gillar när det är för mycket salt i maten, jag vill salta ovanpå istället och gör det rätt friskt. Gillar alltså salt men inte när det är "genomsalt". Oförklarligt för mig, men så är det!


Anmäl
2015-06-09 13:23 #4 av: Nova1234

Okey, det visste jag inte att det va vanligt.
Jag har ätit lchf sen mars, så kanske att jag i fortsättningen blir känslig för saltsmak, eller så kanske jag kan träna upp toleransen igen
(vilket märkligt problem)

Anmäl
2015-06-09 18:38 #5 av: Zepp

Allt smakar annorlunda i början.. vad jag minns iallafall!

Oså åt man fortfarande en hel del av det man egenligen inte borde, men det tog en tid innan man hittade andra/bättre alternativ.

Odå fick man plötsligt salta själv på maten!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-06-09 20:13 #6 av: Nova1234

#5 sant det tar tid att lära sig äta rätt, lära sig nya recept, se till att ha div (svårhittade varor i affären) ingredienser hemma

Sen jag började med lchf har jag ätit som en häst, jag har inte gått ner något i vikt, men ätit mycket gott, sånt som jag tidigare har saknat när jag va fettskrämd.
På dom här månaderna har jag lärt mig en del ändå
Nu ska jag ta lite kontroll och ha lite mer koll på vad jag stoppar i mig och kanske gå ner ett par kilon i sommar

(I helgen åt jag lite potatissallad till rostbiffen, det gör jag inte om, den smakade plast, nåt positivt :)

Anmäl
2015-06-09 20:16 #7 av: Zepp

Finns godare och mindre godare potatissallad!

En del gör egen LCHF-potatissallad på rättika.. jag äter mindre utav en vanlig som jag tycker är god!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-06-09 20:36 #8 av: hemul

Var det färdigköpt potatissallad har den alltid smakat plast! Skrattar


Anmäl
2015-06-15 12:25 #9 av: Bjorne

Rättika funkar jättebra som ersättare till potatis i många fall. Potatisgratäng, potatissallad. Men också  stekt i tex pyttipanna som man ju aldrig äter annars numera eller så kan man fritera dem som pomme.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.