Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Middagsbjudning

2015-05-31 20:48 #0 av: IceTee

Ni som äter LCHF och ska bjuda hem folk, hur gör ni med maten om ni ska bjuda hem folk där de flesta inte äter LCHF (släkten kanske?)

T.ex. kanske ni gör någon form av kött i en fet sås som ni har i ugnen, kokar ni potatis till det till dem som inte äter LCHF eller får de vänja sig? Det är självklart sånna små grejer jag menar som ni kan undvika lätt själva som t.ex. ris eller potatis till maten osv

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2015-05-31 21:00 #1 av: Aleya

Jag är "självisk". Bjuder jag på mat får folk äta min vitkål eller vad jag serverar till.
Om nu ingen är allergisk.

Skulle bjuda på mat då min kompis och man var och hälsade på. Gjorde köttfärssås och bönpasta(inte jätte LCHF men jag tillät mig det denna dagen) och ingen klagade.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-05-31 23:54 #2 av: Minorca

När jag bjuder på mat, då försöka göra så god LCHF mat som möjligt, jag brukar bjuda på rostade rotsaker och extra god grönsallad och sås till kött/fisk. Om jag bjuder på soppa, till fest, då brukar jag köpa något bröd till mina gäster. Jag känner lite så att jag vill insperera till LCHF.

Anmäl
2015-06-01 07:38 #3 av: Sindri

Jag lagar sådant jag kan äta själv. Kött/fisk med sås, massor med grönsaker, sallad. Hembakat frökex till osten. Lite sukrin i desserten. Tror inte någon ens tänker på att det är något annorlunda än de brukar äta.

Anmäl
2015-06-02 06:02 #4 av: diva77

Jag lagar det jag kan äta enligt lchf...sen har jag inga problem att koka ris el potatis till den som inte äter lchf

Anmäl
2015-06-02 08:47 #5 av: dufva

Umgås ni med "otrogna"?? Gapskrattar

Anmäl
2015-06-02 10:49 #6 av: Marliis

Mina vänner äter LCHF så jag har inga problem där, släkten bjuder mig perfekt LCHF mat när jag är bjuden,  så jag för min del  kokar ris eller pasta för dom om de vill, samt har frukostbröd och knäckebröd  om de övernattar.  Sött kaffebröd får de dock handla själv om de vill ha.  Om jag vill att man respekterar mina önskningar så tycker jag att jag skall göra lika.

Anmäl
2015-06-02 12:39 #7 av: Effie

Jag har ingen I omgivningen som äter LCHF, så jag får ju ändå tänka till varje gang jag lagar mat. Maten blir något som jag kan äta, ris och potatis fixar jag; bröd har jag ingen känsla för längre, så det glömmer jag, kakor ja det äter man inte så ofta men det hander att jag bakar vanligt (jag har ingen känsla längre för hur kakor "ska" smaka heller).

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2015-06-03 10:11 #8 av: [Túrwen]

Blir oftast att vi äter samma sak kan dock när jag gör fika eller bjuder på efterrätt göra en variant med gluten och socker (äter inget av det) bara för att det är lättare att få till det med konsistens och smak.

Anmäl
2015-06-03 12:44 #9 av: dufva

I praktiken anpassar jag mig, dvs ser till att det finns alternativ för "de otrogna"

Sen är det ju förstås kul om man kan laga nåt som dom både tycker är gott och förstår är nyttigt

Då väcker man ju då ett intresse och kanske sås ett frö till en bättre kost även för dom Ler

Anmäl
2015-06-03 16:18 #10 av: OlgaMaria

Det beror på vad jag bjuder på. Vissa rätter känns som att de tillfredställer alla bra trots att de är LCHF, t ex en matig sallad, lasagne med aubergine eller lchf-pizza. Andra rätter är det så himla enkelt att komplettera med lite pasta eller potatis, om man typ äter något kött med grönsaker och sås, så då kompletterar jag. Det är inga problem heller för vi äter inte alla LCHF hemma hos oss så det blir lite olika så alla blir glada ändå varje dag. Bjuder väldigt sällan på efterrätt eller fika. Det är bara om vi firar något. Blir lite olika hur jag gör då. Antingen LCHF, eller något sött som jag själv inte äter av, eller både och.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-06-03 20:03 #11 av: fruktgumman

Det beror på vilka jag bjuder. De flesta jämnåriga vänner äter lchf när de blir bjudna på det. Men vissa av den äldre generationen är väldigt övertygade om att potatisen är den sttörsta och viktigaste delen i  en middag medan köttet och såsen är tillbehör. Då kokar jag potatis och undviker att äta det själv.

Anmäl
2015-06-08 12:58 #12 av: Chilizera

Har vi bjudit in folk just specifikt till mat, typ en helgmiddag, så brukar vi komponera så att det finns kolhydratmat också. Typ fläskfilé med bea, grönsaker och potatisgratäng. Men jag är inte helt säker på att jag skulle göra den anpassningen om det inte var för min sambo som dels gärna äter kolhydrater och dels är väldigt mån om att ta hänsyn till andra.
Folk som däremot inte är lika "officiellt inbjudna" får äta vår sorts mat, om t.ex. svärmor kommer över och äter kvällsmat hos oss efter jobbet så görs ingen anpassning.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.