Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 12996 ggr
KatNyb
2015-05-24 18:30

Citron. och Limekaka - mums!

CITRON OCH LIMEKAKA LCHF

Ljuvlig limekaka med smak av citron och lime i fyllningen.

Limekakan är syrlig, söt och läckert krämig och kan gott göras i förväg.

Receptet gäller för 8 bitar

Ingredienser

3 dl mandelmjöl eller kokosmjöl

3 msk strösocker Sötin/Sukrin

125 g smör

1 st äggula

Fyllning:

3 ägg

(2 dl strösocker) Sötin/Sukrin

2 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

rivet skal och pressad saft av en citron

rivet skal och pressad saft av en lime

Garnering och servering:

1 skivad lime

1 msk florsocker Sötin/Sukrin

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.

Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna.

Garnera med limeskivor och sikta över florsocker.

Servera med vispad grädde.

Annons:
Veda
2015-05-25 20:50
#1

Kan man ta samma mängd kokosmjöl som mandelmjöl? Blir det inte stabbigt?

Kvothe
2015-05-26 09:33
#2

Generellt gäller hälften kokosmjöl om det ska ersätta mandelmjöl.

Vet inte om det passar i detta recept.

Veda
2015-05-26 12:05
KatNyb
2015-05-26 20:21
#4

Det ursprungliga receptet är med vetemjöl och vanligt socker. Nästa gång ska jag göra den på mandelmjöl. Kan nog bli lite stabbig med bara kokosmjöl. Eller att man tar lite mindre mängd kokosmjöl. Jag tror också jag ska minska mängden sukrin/sötin.

JMW
2015-05-27 11:27
#5

Här en omvandlingssida för mjöl.

Sindri
2017-05-11 09:20
#6

Undrar om detta skulle funka:  (har behov av att komma hem till en nästan färdig efterrätt)

Att göra kakan med bara äggulor, grädda, frysa den. Sedan tina allt, vispa vitorna, strö på och grädda i ugnen.

Vad tror ni?

Annons:
AilyAdams
2017-05-11 13:38
#7

#6 Jag skulle göra klart hela pajen och frysa in. Har gjort det med ett liknande recept och det har gått jättebra.

 **************************
Heter det De eller Dem?

Sindri
2017-05-11 17:42
#8

Du menar med gräddad maräng och allt? Hur blir det när du tinar den? Jag vill inte äta den kall, utan mer lite ljummen.

AilyAdams
2017-05-12 07:11
#9

#8 Åh, jag trodde du menade receptet i ts post. Nä, med maräng går det nog inte, men allt som ska gräddas före ev, maräng borde fungera.

 **************************
Heter det De eller Dem?

Sindri
2017-05-12 08:42
#10

Ok, jag tror jag testar. Nöden har ingen lag……….

hemul
2017-05-23 04:15
#11

Men man kan köpa frysta tårtor med maräng i?

Sindri
2017-05-23 13:13
#12

Det kan man nog, men ville inte riskera att marängen blev seg.

Det här blev toppen!

hemul
2017-05-23 14:52
#13

Men är det kakan i #0 du gjorde? Det är väl inte maräng i den?

Annons:
Sindri
2017-05-23 16:54
#14

Jag gjorde som jag skrev i #6 av: Sindri

Upp till toppen
Annons: