Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Makrill i tomatsås

2015-05-12 08:35 #0 av: ylvabella

Är makrill i tomatsås bra lchf-mat?

Om man äter 3 burkar i veckan är det för mycket?

Anmäl
2015-05-12 09:11 #1 av: KunskapÄrMakt

Det är bra mat generellt.

Personligen tror jag inte att tre burkar i veckan är för mycket.

Anmäl
2015-05-12 09:30 #2 av: ylvabella

En kompis sa att man ska skölja bort tomatsåsen men jag känner då tappar jag sugen. Hur mycket ska man sluta med egentligen?

Jag har slutat med godis, glass, läsk, chips fikabröd, annat bröd, pasta, potatis, ris unnderjordsgrönsaker och frukter från affären och nu är tomater för onyttigt också? jag har ett växthus fyllt med tomater, ett jordgubbsland äppel- och plommonträd. Och jag tänker inte ge allt till grannen!

Jag har ätit lchf i 4 dagar och allt är så tråkigt och allt fett jag har på kroppen sitter på magen. Jag är så trött på allt det här! Hur ska jag få bort min hemska mage?

Anmäl
2015-05-12 11:03 #3 av: CasaRamon

Jag har alltid makrill i tomatsås hemma. Jag brukar tömma ut det mesta av tomatsåsen, men inte skölja, för att den innehåller för mycket socker.

Efter bara 4 dagar verkar säkert LCHF väldigt jobbigt och svårt. Man har många frågor. Nu är det ju tur att denna sajt finns där du kan få svar på det mesta. Och med tiden blir det lättare och lättare. Till slut behöver man inte längre "tänka" på en massa. Det går automatiskt när man handlar och planerar maten.

Jag har varit LCHF-are i 8 år nu och skulle aldrig ens komma på tanken att sluta.      Jag "fuskar" heller aldrig eftersom jag aldrig är sugen på sött eller kolhydrater.

Anmäl
2015-05-12 12:35 #4 av: Anders-S

"Om man äter 3 burkar i veckan är det för mycket?"

Är det allt du äter, så är det för lite, om det inte är väldigt stora burkar.  ;-)

Köp rökt makrill istället.  Eller den härliga vårmakrillen och svenskodlad spenat, helst ekologisk.  Gläds åt dina tomater och obesprutade odlingar. Självklart att du kan äta av det, ekologiskt och GMO-fritt!

http://www.hungrig.nu/?p=16213

Anmäl
2015-05-12 21:13 #5 av: Zepp

Makrill i tomatsås är en av de bättre processade livsmedlen man kan köpa i vanliga affärer!

Kompletera med något kokt ägg och majo så blir det en hel måltid.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-05-13 09:49 #6 av: Layza


Egenodlade tomater, det måste du ju äta!! Du behöver ju inte stoppa i dig flera stycken på raken!  Lchf ska vara roligt och inte bara förbud. Det är ju toppen det du räknade upp att du slutat med.

Försök att hitta de tillåtna lchf-sakerna de som du tycker är riktigt goda och bunkra upp med det. Tänk inte i banor som "får inte". Då blir man ju deppig. Tänk på det du får, i stället!

När jag äter makrill i tomatsås äter jag den sås som sitter fast på fisken och lämnar det andra. Och så klart något ägg till och ruccola och groddar t.ex.

Det är en startsträcka att gå över till lchf och det tar tid att få till tänket. Alla är vi barn i början! Jag har kört lchf i 7-8 år och det är ett väldigt enkelt koncept att leva efter., tycker jag. Man lär sig mer och mer för var dag, och med hjälp av forum som detta och alla bloggar och kokböcker och recept som finns numer så är det betydligt lättare nu än när jag startade för längesedan.

Anmäl
2015-05-17 14:35 #7 av: hemul

En hel burk makrill i tomat av den sort jag råkar ha hemma innehåller 2.5 g kolhydrater. Är det verkligen ett stort problem?


Anmäl
2015-05-17 14:53 #8 av: ylvabella

#7 den jag har innehåller 2 g / 100 g men en burk är 125 g så blir 2,5 ja. Jag häller faktiskt inte bort tomatsåsen. Det kan ju inte bli för mycket kolhydrater på en hel dag anser jag. Resten jag äter är ju mest ägg, majonnäs osv

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.