Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Gröna oliver m. fylln. kh-halt

2015-05-11 18:28 #0 av: angest

Jag har en burk gröna oliver fyllda med pimiento eldorado från willys.

Vad jag tycker är konstigt är att på burken står det per 100 g.

kolhydrater 0 g varav sockerarter 0 g

protein 0,7 g

fett 14 g

Jag älskar verkligen dessa oliver. Äter dem som godis. Törs jag verkligen lita på att det är 0 kolhydrater? Det som står på burken bör väl stämma?

Anmäl
2015-05-11 19:07 #1 av: Inkanyezi

De kolhydrater som finns i oliver är ungefär fyra procent, i form av kostfiber. Ibland deklareras kostfiber som kolhydrater, ibland inte, beroende på vilka märkningsregler märkningen är gjord ifrån.

Vi smälter alltså inte kostfibern, utan den ger avföringen bra konsistens och hjälper tarmen att fungera bra, förutom att den med viss tarmflora kan jäsa.

Så fortsätt du att äta oliver som godis. Det är energirikt, men energin är i första hand fett. Ungefär nittio procent av energiinnehållet är fett, och det är mycket bra fetter, mest omättade, men också något mättat, och fleromättat.

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28938&lang=sv

Fyllningarna som finns i oliver kan endera vara paprika eller vitlök, och ingen av dem innehåller nämnvärt mycket kolhydrater.

Anmäl
2015-05-11 21:24 #2 av: Zepp

Jag köper oxå sådana oliver!

Bryr mig inte så mycket om pimentopastans kolhydratinnehåll.. de lär vara en försvinnande del hur som helst!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.