Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Får jag äta?

2015-05-04 13:13 #0 av: getflikkan

Hej, har idag börjat med lchf och har ett par funderingar.
Är det okej att äta pannacotta och dricka te (utan socker)?

Anmäl
2015-05-04 13:15 #1 av: parsley

Te är ok. Om pannacottan är ok eller inte beror på vad den innehåller. Läs receptet eller innehållsförteckningen.  

Anmäl
2015-05-04 14:32 #2 av: OlgaMaria

Sockerfri pannacotta går bra.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-05-04 19:33 #3 av: getflikkan

Tack! #1
#2Okej, kan man ta bort sockret helt eller ska man ersätta det med något? Är vaniljsocker i små mängder tabu?

Anmäl
2015-05-04 21:09 #4 av: parsley

Vaniljsocker innehåller en del socker. Hur mycket man kan tillåta sig när man äter LCHF är individuellt. Det finns vaniljpulver som är ren vanilj (jag tror att det är sockerfritt i alla fall.) Vaniljpulver brukar finnas i små burkar i mataffärer. 

Googla på Pannacotta LCHF och se om du hittar något användbart recept. En del LCHF:are använder olika sötningsmedel. Andra undviker det, bl a för att det kan ge ökat sockersug. Stevia kan vara ett alternativ. Det är en sydamerikansk växt som är 300 ggr sötare än socker. Tar man för mycket ger stevian en metallisk bismak.  En knivsudd kan räcka gör att ge lite sötma.

Det finns LCHF-varianter av de flesta recept. Googla på LCHF och vad du tänkt göra, t ex LCHF kladdkaka, LCHF hamburgare eller LCHF tacos. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.