Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som vill gå ner i vikt

Motivation LCHF

2015-04-27 00:00 #0 av: MozillaFireFox

Sällan man ser sådana hära inlägg (om motivation).

 I November 2013 upptäckte jag LCHF. Jag var helt fascinerad, hur kan det fungera? Äta fett? På riktigt? Jag var alltid van vid att dra ner matmängden, fettmängder osv. I januari 2014 var det då jag började på riktigt. Har aldrig någonsin varit så duktig på att hålla till mig. I 36 dagar lyckades jag äta i LCHF liknande matstil och gick ner 8 kg.  Sedan gick det bara BAM, jag slutade.

Så nu till problemet (ovanstående var bara bakgrund). Jag vill gå ner i vikt igen, fast med LCHF såklart, men jag har svårt att motivera mig själv att göra det? När jag väl lyckas äta lchf:igt under halva dagen, förhandlar jag och bryter. Hur ska jag kunna ta till mig? Vill så gärna gå ner i vikt för att jag vill det och något som skulle vara en tjänst för kroppen. Kan även säga att jag väger 85 kg och är rädd som in i tusan på att jag ska någonsin hamna över 100kg. Inte tolererat.

Hur ska jag motivera mig? Jag var en helt annan person 2014, naiv, gladare, mindre mogen osv. NU är dessa beskrivningar helt motsatta, det är svårt att motivera mig själv.

Kan även nämna att jag har problem med mitt energi, (vitaminbrist och kanske järnbrist??) och är inte myndig (men snart de').

Tacksam för svar.

Anmäl
2015-04-27 10:29 #1 av: parsley

Bor du hemma? Äter du i skolan? Lagar du egen mat?

Tappar du motivationen kan det bero på att du faktiskt är hungrig och egentligen behöver äta.

Har du ett bestraffnings- eller belöningstänkande när det gäller mat?

Många har D-vitaminbrist. Vi får helt enkelt inte tillräckligt med solljus under vinterhalvåret.  Ta D-vitamin åtminstone under de månader som innehåller bokstaven R. 2000 IE är rekommenderad dos. Köp gärna på hälsokosten. Apotekets har åtminstone tidigare haft för låg styrka.

Ev järnbrist brukar man kunna kolla på vårdcentralen utan problem.

Trötthet kan bero på att blodsockret varierar, vilket det gör när man äter kolhydratsrik mat.

Börja med maten, innan du börjar med ev kosttillskott (D-vitamin undantaget). Köp gärna kosttillskott från hälsokosten. De brukar ha bättre kvalitet än Apotekets. Vet du inte med dig att du har några brister så ta någon multivitamin och någon multimineral. Apotekets brukar vara allt i ett. Hälsokostens brukar vara uppdelade i mineraler för sig och vitaminer för sig.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.