Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Mejeri, farligt?

2015-04-26 16:19 #0 av: parsley

Uppfattningen att mejeriprodukter ger upphov till låggradiga inflammationer, som på sikt leder till andra sjukdomar, verkar bli allt vanligare. Hur bemöter man det påståendet? LCHF är inte farligt pga fett längre, utan pga att man äter mejeriprodukter. 

Genom att ta bort ris, socker och mjölmat så märker åtminstone jag påtagliga hälsovinster. Äter jag sådant så får jag muskelvärk och sötsug. Baljväxter ger muskelvärk och frukt ett nästintill ohanterligt sötsug. Mejeriprodukter har jag däremot svårt att vara utan. Jag äter inte speciellt mycket, utan mest till maten i form av sås. En gräddsås eller sås gjord på creme fraiche känns mer rätt och än en sås baserad på kokosmjölk för mig. Mejeriprodukter är eller kan vara närproducerade och ekologiska. Köper man svenska produkter stöttar man svenska producenter och bidrar förhoppningsvis till att hålla landskapet öppet och bevara att antal vilda växter, djur och fåglar. Vi har inga kokospalmer eller olivträd i Norden som ger någon nämnvärd skörd. Vad skulle hända vid en ev krissituation om vi inte kan förlita oss på importerade livsmedel? Varför ska vi inte äta det som finns nära och tillgängligt?

Anmäl
2015-04-26 19:43 #1 av: Zepp

Jag har oxå undrat var de får det ifrån.. för när jag läser studier så verkar de flesta peka på motsatta förhållanden!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-04-27 09:10 #2 av: Layza


Ja, bara man håller dig till de fullfeta produkterna och den ohomogeniserade dvs gammaldags mjölken, så passar det i alla fall mig!

Anmäl
2015-04-27 12:45 #3 av: Minska kolhydrater

Personligen tål jag inte mjölkprodukter alls. Detta pga laktosen och kaseinet. När man talade om faror (cancer) var det framför allt laktosen man tog upp.  Här kommer en länk som tar upp riskerna med mjölk: https://www.google.se/#q=incredible+story+about+milk 

Anmäl
2015-04-27 19:00 #4 av: hemul

Det är ju också det där med A1- och A2-kasein. Apropå det läste jag för ett tag sedan om ett nyzeeländskt mejeriföretag som nishat sig genom att bara sälja A2-mjölk och att de har planer på att expandera till Europa. Så snart kanske vi dricker nyzeländsk hälsomjölk. Blinkar

http://www.slc.fi/lf_nyhet.asp?id=4326


Anmäl
2015-05-03 10:13 #5 av: MickeB

Kan det inte bero på var studierna är gjorda? Vi vet ju att i USA så tillåter man betydligt mera av tillsatser i fodret till korna, som GMO foder, hormoner, antibiotika etc. Dessutom är ju deras mjölk och mjölprodukter ofta sötade, många av deras ostsorter är väl inte heller speciellt naturliga?

Anmäl
2015-05-03 12:55 #6 av: parsley

Görs studierna dessutom på en amerikansk befolkning, där deltagarna härstammar från olika delar av världen, så kan de säkert visa på en högre känslighet för mjölk. Skandinaver och nordeuropéer har druckit mycket mjölk historiskt sett och mer eller mindre varit beroende av mejeriprodukter för sin överlevnad. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.