Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende

Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som är beroende

Fastan tog bort fokus från kolhydraterna

2015-04-16 14:06 #0 av: LCHF69

Som sockerberoende trodde jag inte att jag skulle klara mig utan frukost lunch middag. Men så testade jag att fasta en gång efter mensveckan och blev fast. Nu 10 kg lättare och med ett sockerberoende i schack är mat äntligen gott att få i sig på kvällen och socker har förlorat sin magiska kraft över mitt psyke.http://coltingblogg.com/2013/01/09/antligen-har-korttidsfastan-slagit-igenom/

Anmäl
2015-04-16 14:07 #1 av: MaxFlickan

Grattis! Bra jobbat :)

"Be sure you put your feet in the right place, then stand firm."  Abraham Lincoln

Medarbetare på Finland Ifokus och Multikulturellt Ifokus.

Anmäl
2015-04-16 16:54 #2 av: LCHF69

Tack :D

Anmäl
2015-04-17 06:32 #3 av: Kajak11

Låter intressant. Flott.

Anmäl
2015-04-17 09:52 #4 av: Kvothe

Hej Lchf69

Har upptäckt samma sak själv.
Har haft en platå under hela 2014 och tänkte ta extrema metoder för att bryta den.
Började första med fakir hela februari 2014, för att efter föga framgång övergå till vattenfasta första mars. Körde felaktigt tror jag med bara rent vatten i de kommande 9 dagarna.  Borde ha lagt till salt för saltbalansen skull.
Men efter de 9 dagarna avbröt jag fastan under 5 dagar och summa summarum har jag nu 40 dagar senare inte känt något "sug" efter kolhydrater. Har även utmanat mig själv genom att smaka på små söta saker som jag vet triggat mig tidigare.
Inget sug efter mera efteråt, som jag alltid tidigare fått.

Den andra stora fördelen som jag framförallt ville uppnå med fastan var att minska på det farliga viscerala fettet. Enligt min våg Omron BF511 som mäter också det viscerala så gick jag ner ett steg på deras skala och sen ännu ett till nån vecka efter  fastan.  15->14->13  (7-8 är hälsosamt)

Funderade också om jag skulle haft sk. non alcoholic fatty liver disease. alltså nedsatt leverfunktion pga. fettlever. Alltså som orsak till min platå. Gjorde inga tester på det före, men kommer att göra det före nästa gång jag fastar (juni/juli).

Inte att förglömma är 6kg viktförlust, var i prinicp allt var fettförlust.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.