Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Matbröd utan olika fröer gärna med mandelmjöl ska

2015-04-09 20:07 #0 av: Sivlin

Varför är LCHF bröd så invecklat med massor av ingredeienser att man måste ha

olika mjöl Finns det någon som har ett enkelt recept med mandelmjöl tex.

Vill gärna få hjälp med recept

Anmäl
2015-04-09 20:55 #1 av: parsley

Kolla den här sidan. Hon har en del bra recept.  http://mariannslchf.se/

Har man väl köpt hem ingredienserna så är det relativt enkelt att göra t ex fröknäcke.  Tror att Risenta har en färdig mix som passar till fröknäcke. Kilopriset blir högre, men man slipper köpa en massa olika påsar. 

En del LCHF:are äter Finn Crisp eftersom det har lågt kolhydratinnehåll (jag gör det inte). Det kanske kan vara värt att testa om man inte vill baka och greja.

Anmäl
2015-04-10 01:18 #2 av: hemul

Min senaste favorit. Väldigt brödlikt om jag får säga det själv. Tänk någon slags rågkaka. Jag tycker det är enkelt och snabbt. Vispa äggvitan är det enda jobbet. Resten sköter sig själv.

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,3920.0.html


Anmäl
2015-04-10 10:16 #3 av: Zepp

Som sagt vad Marianns sida innehåller flera recept.

http://mariannslchf.se/kategorier/brod/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-04-10 11:56 #4 av: parsley

Det finns ett par recept på nötbröd på forumet om du söker.

Enklast är att ta 1 dl nötmjöl och blanda med 1 uppvispad ägg och platta ut röran på en tallrik och köra det i mikron tills det stelnat. Ev kan man ha i 1 knivsudd bakpulver också.

Jag har inte gjort det på länge, men tror att det går bra att göra på mandelmjöl istället för nötmjöl.

Anmäl
2015-04-11 09:58 #5 av: korseett

som parsley skriver så gör jag med mandelbröd och jag tror det var versionen vi hade av bröd för länge sen här på kif, 07-08 nån gång. Jag tar 1 dl mandelmjöl, eller mal 1 dl mandlar, 1/4 tsk bakpulver, ett ägg. lite smör, lite brödkryddor. Joxar ihop allt och brer ut på tallrik och sen in i micron på 2,5-3 minuter. Blir som scones. Smör och brödkryddor har jag lagt till själv från originalreceptet så det går lika bra utan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.