Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter

Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har koncentrationssvårigheter

ADHD finns inte?

2015-04-07 08:56 #0 av: marimu

Hörde idag i TV att någon ansåg att ADHD inte finns. Han skyllde på föräldrar och skola. Kan det vara så enkelt som att det är ett symtom på överkonsumtion av socker, kolhydrater? Det är ju många som blivit "lugnare" av att undvika socker.

Anmäl
2015-04-07 09:00 #1 av: aktagrottman

Både ja och nej.
Att adhd finns är ju inget snack om saken.
Om bästa lösningen är att ge medicin eller om det är bättre att ge riktig mat och sedan låta barnen gå i en annan typ av klass, där man har bättre kompetens på hur man nytjar sjuktomen och ser den som en tillgång och inte som en belastning.
Är en annan femma.

Anmäl
2015-04-07 09:03 #2 av: Hera

#1 Det är ingen sjukdom. Det är ett funktionshinder.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-04-08 08:55 #3 av: Evly

Till min stora förvåning så finns numera ingen ADHD, detta kallas numera för personlighetsdrag, enligt TV-psykolog Klefbom igår.

Allt gör man för att ingen skall bli sjukskriven eller få förtidspension med ADHD, så döper man istället om neuropsykiatriska funktionshinder till personlighetsdrag och kör drev med detta i medier.

Ett funktionshinder med diagnos och medicinering är enligt mig en sjukdom, som inkräktar och belastar en del  människors liv till den grad, att man endast med medicinering, kan känna sig mindre belastad.

En del vill gå ut med sin ADHD och andra inte, valet är ju fritt.

Anmäl
2015-04-08 22:25 #4 av: aktagrottman

#2
Mja. Visst.
Men jag er inget hinder i att där är både och.
Om en person blir blind pga en defekt i nedbrytningen av proteiner.
Är då inte detta en sjukdom?
Kan ju dock påstå att personen i frågan definitivt skulle hävda att denna har ett funktions hinder trots allt.

Anmäl
2015-04-10 00:45 #5 av: Sweli

Det är en påhitt av en psykiater som ville bli känd.
Här är hans erkännande
http://www.naturalnews.com/040938_adhd_fictitious_disease_psychiatry.html

"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled." Mark Twain

Anmäl
2015-04-10 10:18 #6 av: dufva

Det finns skillnader i hur dessa personer spjälkar näringsämnena

Dom är antagligen mer känsliga för "den moderna maten" med spannmål och socker i långa banor än vi övriga är

En Adhd hjärna är ofta mindre i volym (10%) vilket tyder på att personen haft svårt att få in byggstenar i kroppen i tillräcklig omfattning

Kanske gäller det i synnerhet fetter

Vår hjärna är ju 70% fett...

Anmäl
2015-04-13 22:49 #7 av: aktagrottman

#6 spännande input.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.