Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

Mat, kosttillskott vid förhöjda PSA-värden

2015-04-05 12:17 #0 av: Mahrika

Hej!

En god vän till mig är opererad och strålbehandlad för prostatacancer. Det var 8 år sedan och hans psa värden har hållit sig på 0,01 hela tiden. För ett par år sedan började värdet stiga till 0,1 och efter ytterligare ett år till 0,27 och nu ett halvår senare till 0,7. Han äter liberal LCHF sedan ett år tillbaka. Vad kan man göra för att psa-värdena inte ska stiga ytterligare? Undvika/ lägga till något? Kosttillskott?

Anmäl
2015-04-06 01:51 #1 av: hemul

Kan inget om det här, men hittade den här sidan. Låter ju forfarande som låga värden. Hur gammal är mannen ifråga?

http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=3334


Anmäl
2015-04-06 06:07 #2 av: Mahrika

Tack för info !

Anmäl
2015-04-06 23:26 #3 av: spirit

Jag skulle äta strikt LCHF, lägga till vitamin D3 med startdos 600 000 IE (15 mg) och sedan fortsätta med minst 20 000 IE (0,5 mg) dagligen samt även äta minst 3 g askorbinsyra och 400 µg selen (Se) (finns hos Granngården tillsammans med vitamin E).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.