Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Byta ut Philadelpia mot egen färskost?

2015-03-16 12:12 #0 av: parsley

Kan man byta ut Philadelpiaost mot färskost som man gjort själv i olika recept?

Med egen färskost menar jag filmjölk eller yoghurt med ev tillsats av cremefraiche som fått rinna av i ett kaffefilter, så ostmassa och vassle separerats.

Anmäl
2015-03-16 12:21 #1 av: Inkanyezi

Visst kan man göra det. Jag har emellanåt gjort det i nära femtio års tid, först för att få en färskost liknande Boursin, men senare för att få en del andra smaker. Jag tycker att den bästa blir av vanlig filmjölk, och om man vill ha den fetare kan man tillsätta lite grädde.

Den liknar självklart inte Philadelphia, som innehåller en del tillsatser för konsistensen, utan de flesta såna ostar jag har gjort är mer som Boursin, alltså med frisk syra och samma konsistens som den lilla franska osten.

Jag har provat lite olika yoghurt också, men kommer tillbaka till vanlig fil. Den ger smak och konsistens så som jag vill ha den.

Anmäl
2015-03-18 11:59 #2 av: ashe

Testa smetana. Inte så syrlig som creme fraiche och fet! Jag hittar den i hyllorna för laktosfritt.

Anmäl
2015-03-20 09:46 #3 av: parsley

Testa att baka oopsies på hemgjord smetana. Det gick inte. Brödkakorna flöt ut. Om jag lagt dem i ett muffinsbleck hade det kanske fungerat. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.