Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Godare än fettkaffe!

2015-03-10 23:52 #0 av: Da Vinci

Jag har aldrig varit riktigt förtjust i fettkaffet, men druckit det ändå pga alla fördelar det för med sig. Boostar ketosen, lätt sätt att radikalt öka fettintaget etc. Men som sagt, det har inte varit någon favorit rent smakmässigt. Jag vill ha mitt kaffe svart, starkt och framför allt hett! Det blir så... jolmigt efter fettmixandet. 

Nåväl, idag kom jag på den perfekta ersättaren till fettkaffet. Jag får alla fördelar som fettkaffet har, samtidigt som det är godare än godis =D Drycken tillreds enligt samma princip som fettkaffet och ingredienserna är de vanliga:

  • smör
  • kokosolja

Men förutom detta så tillsätter jag följande magiska ingredienser:

  • kakaosmör
  • vaniljextrakt några droppar (obs måste vara den där lilla flaskan som är alkoholhaltig - jag var tvungen att visa leg på Ica när jag köpte den. Ja, på allvar! =)

Och så mixas hela härligheten med kokhett vatten. 

Så hur smakar det då? Ptja, som varm vit choklad, fast osötad. Kakaosmöret ger en omisskännlig chokladig arom som bara är fullkomligt utsökt, om jag får säga det själv. Man kan säkert tillsätta lite kakao också om man nu vill ha mer av vanlig varm chokladkaraktär på den, men själv eliminerar jag alla fibrer för närvarande, så det får jag skjuta på framtiden. Anyway, om du också tycker att fettkaffet är sådär/det går an/inte jätteäckligt och liksom dricker det av  pliktkänsla snarare än njutning, prova då detta recept istället. Om du inte är chokladhatare (och vem är det?) så lär du inte bli besviken =)

Anmäl
2015-03-11 12:24 #1 av: Biami1.

Vad har du för mått på ingredienserna och tillsätter du någon vätska?

Anmäl
2015-03-11 19:21 #2 av: Da Vinci

Ja, det står ju kokhett vatten i mitt "recept"! Lipar

Nja, jag höftar med mängderna. Man brukar ju få en känsla för det när man gör äggmjölk eller fettkaffe ofta. Proportionerna fett och vätska ska ju vara samma som för fettkaffet. Så om man vanligtvis tar typ 2 msk vardera av smör och kokosolja till sin kaffekopp (jag tar nog mindre...) så byter man ut en del av det till kakaosmör istället.

Vaniljen höftar jag också med. Några små stänk räcker. Idag råkade jag ta lite i överkant och då blev det en aningen metalliskt bismak på anrättningen. Så försiktigt med vaniljen. Men det är den och kakaosmöret som ger den där himmelska smaken av vit choklad, så den kan man inte avvara anser jag Cool

Anmäl
2015-03-11 23:35 #3 av: Margareta

Även om det var jag som inflrde fettkaffet i Sverige (2012) så är jag ingen fan av det längre. Sen vi bytte till ekologiskt hemmalet kaffe (vi maler varje gång) vill jag inte heller förstöra kaffet.
Jag har saknat fördelarna, men förmår mig inte, mer än ibland.
Din dryck låter supergod och jag har allt hemma. Testar och återkommer. Det är väl värt ett blogginlägg om jag gillar det.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2015-03-12 01:35 #4 av: LaRose

Vilket spännande recept! Har precis samma känsla som du Da Vinci, inför fettkaffet. Har du något förslag på sort av kakaosmör/inköpsställe?

Anmäl
2015-03-12 08:43 #5 av: Amrit

Kan bara skriva under på kakaosmöret, yummie! Ger en fantastiskt god smak, även åt fettkaffe/fette :-)

#4 Kolla på Clearlife.se deras raw kakosmör är mycket gott!

Anmäl
2015-03-12 15:54 #6 av: Biami1.

Jag är "chokladoman" så jag hoppas verkligen att denna dryck kan hjälpa mig att avstå choklad i annan form. Har ni någon idé om hur mycket kakao som kan vara lagom? (Jag är inte så förtjust i vit choklad.)

Anmäl
2015-03-12 18:43 #7 av: Da Vinci

LaRose, 

jag beställde mitt kakaosmör från Succeeder. Dyrt var det! Ska nog bemöda mig att leta upp något billigare om det finns. Men det är iofs väldigt drygt, och dessutom raw/kallpressat. Och så fort man öppnar förpackningen så doftar köket chokladfabrik KärAmrits tips kanske är ett bra alternativ!

Anmäl
2015-03-12 19:04 #8 av: hemul

Crearome (som har bytt namn) har kakaofett. Kolla om de är billigare, de brukar ju ha bra priser.

Här är dyraste sorten, eko med doft.

http://kosmetikkompaniet.se/product.html/kakaosmor-med-doft-eko


Anmäl
2015-03-12 20:03 #9 av: Da Vinci

Ja, doften/aromen måste finnas kvar, annars känns det ganska poänglöst. Till skillnad från kokosoljan, vars smak jag får kväljningar av, så är kakaosmöret väldigt aptitligt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.