Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsovinster

Diafragmabråck

2015-03-03 19:20 #0 av: Hariettan

Snälla kan någon råda mig. Jag har granulom på stämbanden som irriteras av att magsaft kommer upp genom mitt diafragmabråck och irriterar stämbanden samt att jag har ont bakom bröstbenet. Jag äter på läkarens inrådan 2 esomeprazol morgon och kväll.. Men det hjälper inte. Det verkar också som jag är känslig för ägg, te och för mycket fett. Har någon ett rås att ge om vad jag ska äta?

Anmäl
2015-03-03 19:40 #1 av: ashe

Antar att du har problem med övre magmunnen? Eller kanske att diafragmabråcket gör magsäcken mindre? Hur som - samma råd gäller tror jag.

Du behöver förmodligen oxå något som lägger "locket på", ex gaviscon. Tas ca en halvtimme efter måltid.  Fråga på apoteket. Ta innan du skall göra något ansträngande (gym?) och innan natten. Innan du städar eller leker med barnen..

Tänk på att alltid hålla huvudet högt! Inte krypa ihop, rak rygg! Inte böja ryggen när du tar något från golvet. Böj benen. 

Inga brallor som är tajta eller åtdragen livrem. Släpp ut magen, d v s tarmarna i frihet, så kan diafragman sjunka ner och magsäcken får bättre plats.

Skaffa förhöjning till sängen, sov i rejäl lutning. Böcker duger bra tills du hittat hjälpmedelscentralen... Eller skaffa höj- och sänkbar säng.

Allt för att hålla magsyran i magsäcken och inte pressa upp den i strupen.

Mat,, min man (som har samma problem) mår inte bra av för fet mat eller för stora måltider. En macka på kvällen hjälper honom..men han äter inte lchf. Tror tyvärr att det handlar mycket om att testa för dig. Lär dig känna igen symptomen - de är ju ganska diffusa.

Kanske kan du också få tips av de som opererat magsäcken?

Hoppas du snart hittar ditt sätt att hantera detta!

Anmäl
2015-03-03 20:06 #2 av: Hariettan

Tack! Allt detta har jag prövat och provar men jag kanske äter för fort och för stora måltider😕. Vill ju gärna minska några kilo men det är kanske bättre att inrikta sig på att försöka få obehagen att lägga sig. Jag opererades för sömnapne fär 6 månader sedan och då startade det hela med stämbanden. Önskar nu att jag ska få min röst tillbaka. Jag gör det mesta rätt men kroppen vill inte. Mr
En minska på socker och vete är väl ändå en start som inte kan påverka magen negativt.

Anmäl
2015-03-04 00:09 #3 av: ashe

Absolut,minska socker och vetemjöl - jättebra.Kär

Kom just ihåg att min man absolut inte tål choklad i någon form, tyvärr tycker både han och jag.Ledsen

Men gaviscon är annars bästa hjälpen. Enligt FASS:

Gaviscon bildar tillsammans med magens saltsyra en lätt och geléartad massa ovanpå maginnehållet. Denna motverkar att surt maginnehåll stöts upp.

Gaviscon används vid sura uppstötningar och halsbränna. Kan även ordineras av läkare för annan användning som refluxesofagit (inflammation i matstrupen) och hiatusinsufficiens (bråck i mellangärdet).

Den verkar inte ha några allvarliga biverkningar, förutom att de smakar urrk.

Du behöver verkligen ta all hjälp och alla hjälpmedel du kan få, att ha saltsyra i matstrupen är inte bra.

Förutom omeprazol och gaviscon är att höja huvudändan av sängen som gett största hjälpen för honom. Maten påverkar endel, men utan medicinerna och sänghöjning är han väldigt eländig.

Så han har huvudet högt, alltid, även nattetid.Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.