Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

ner i vikt utan motion och hunger?

2015-02-22 16:42 #0 av: abcö

Går det att gå ner i vikt och samtidigt slippa vara hungrig om man av olika orsaker är stillasittande och inte kan motionera?

Anmäl
2015-02-22 16:48 #1 av: Dark-lord

Jag har rasat en hel del i vikt efter att jag började motionsträna och äta nyttigare, mer frukt, inga chips, godis, sötsaker,  ingen läsk förutom till middagen på helger osv. 

Tror det viktigaste för viktnedgång är att äta rätt, så om du bara ska sitta stilla och inte göra av med kalorierna måste du äta nyttigt. Så klart kan du väl unna dig med någon onyttigt på Lördagen kanske, men du måste hålla en rätt sträng kost annars. 

Anmäl
2015-02-22 16:53 #2 av: Lexie82

Ät vääääldigt lite, men ofta. Då slipper du vara hungrig, matsmältningen hålls igång, och du kan gå ner i vikt.

Anmäl
2015-02-22 16:55 #3 av: Dark-lord

#2 Kan funka, men gäller väl att äta rätt också? Handlar till största del om vad man äter, inte hur mycket har jag fattat det som.

T.ex om du äter en pizzabit varannan timma om dagen är det nog inte så bra. 

Anmäl
2015-02-22 17:37 #4 av: Siggebus

Jag har gått ner 45 kg genom att lägga om min kost och jag kan ärligt säga att jag har INTE tränat mig till det.

Anmäl
2015-02-23 00:38 #5 av: Zepp

Ja man kan gå ner i vikt utan motion, väldigt många tjocka börjar motionera först efter att de gått ner stor del av övervikten.

Motion har väldigt liten betydelse för vikten, däremot kan lagom med motion vara bra för hälsan.

Och en bra fysik och hälsa kan underlätta viktnedgång.

All viktnedgång handlar om att äta mindre än vad man gör av med, nägra försöker motionera bort kalorier, det är ofta dödfött iomed att vi är rätt energieffektiva.

Men om man äter en hälsosam kost som dessutom gynnar uttag ur fettväven mellan måltiderna så är det lättare att hålla ner energiintaget, iallafall om man slipper hunger.

Och då menar jag en kost som inte höjer blodsockret mer än nödvändigt.. för det var ju fett du skulle förbränna.. inte glukos.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-02-23 07:56 #6 av: spirit

Kolla Sten Sture Skaldeman. Han gav sig den på att äta ihjäl sig genom att äta fett och lagom med protein. Han lyckades inte med sitt mål. 
Han tappade 60 kg på att låta bli kolhydrater och blev frisk.

Så det viktiga är att låta bli kolhydrater som består av kopplade sockermolekyler som kroppen kan bryta ned till enkla sockerarter som höjer blodglukosnivån som frisätter insulin som hjälper till att kroppen omvandlar socker till fett.

Med andra ord, ät en kost med mindre än 50 g kolhydrater per dag och med tillräckligt med animaliskt fett och tillräckligt med salter för att minska omställningseffekter.  Det blir riktig mat med kött, fisk, ägg, smör, vispgrädde och ovanjordsgrönsaker.  Tyvärr blir det många gånger så att man är för mätt för att äta mer än 1-2 gåner per dag, man blir asocial. Men minska portionsstorleken (maten är energität) för att bli social igen genom att kunna äta tillsammans med familjen. Brukar kallas riktig LCHF.

Anmäl
2015-02-23 09:02 #7 av: dufva

Absolut!

Det gäller bara att bli fettdriven och mata kroppen med ketoner istället för glukos

Vår kultur har fått massor om bakfoten vad gäller viktoptimering

Samhället matar oss med floskler som att målet ska vara att hitta en kost där vi kan äta så mycket som möjligt och samtidigt behålla vikten

För att detta ska ske måste förstås motionen vara närapå elitnivå Gapskrattar

Det rätta tänket är istället att vi ska äta så mycket (litet) protein vi behöver för att ha den muskelmassa vi ska ha och sedan äta oss mätta på fett

Ser man det kalorimässigt kommer då balansen att inträffa på låga nivåer samtidigt som mättnaden blir väldigt hög

Korrekt utfört blir då tidsintervall runt ätningen oväsentligt och kilona kommer att ramla bort utan någon större ansträngning Ler

Anmäl
2015-02-23 10:31 #8 av: obstitant

#0 Ja, det finns. LCHF!

Jag kan inte motionera alls pga en sjukdom, och jag gick ner 30 kilo varav de första 10 snabbt när jag började med LCHF.  Under omställningen var jag, som många, rätt hungrig, men så länge jag höll kolhydraterna ordentligt lågt kunde jag äta i stort sett hur mycket som helst och fortfarande gå ner i vikt. Jag låg på 2500-3000 kcal/dag i början! (Inte för att jag räknade, men jag fick med kalorierna på köpet när jag registrerade för att hålla koll på kolhydrater/fett/protein.) När jag väl kom igenom omställningen märkte jag att jag blev mätt på mindre, så då åt jag bara så att jag blev lagom mätt.

Anmäl
2015-02-23 16:13 #9 av: eeeva

Hej!

Jag kör just nu en Detox från Forever Living.

Jag är inte hungrig och jag tränar inte.

Jag har gått ner 4 kg än så länge.

http://myaloevera.se/percy/sv/shop/category/boxar_1/product/natural_detox

Anmäl
2015-02-23 16:29 #10 av: nilu

Eftersom du postar ett inlägg på Kolhydrater i Fokus kanske du har en aning om åt vilket håll de flesta råden kommer att rikta sig. 

Anmäl
2015-03-08 22:13 #11 av: abcö

#10 Ja jag äter ju lchf men har ingen möjlighet att motionera mer än LÅNGSAMMA promenader ett tag framöver.

Anmäl
2015-03-09 07:51 #12 av: Siggebus

#11
Jag tror inte inlägget från nr #10 var riktat till dig utan till den som skrev ett inlägg om reklam för någon detox-produkt :)
Som sagt - det är fullt möjligt att gå ner i vikt utan träning! :)
Jag själv och många andra är levande bevis på det.
Däremot är det såklart inte sagt att man inte bör röra på sig - kan du bara ta långsamma promenader ett tag så GÖR det! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.