Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

Att göra grönsaksjuice

2015-02-18 08:21 #0 av: LenaK63

Jag gör grönsaksjuice i en sån där saftmaskin. Någon som vet hur mycket vitaminer som blir kvar i resterna.  Resterna purerar jag och ger till min hund. Hunden "Barfas".  Är det tillräckligt kvar i resterna eller ska man slänga dem?

Anmäl
2015-02-18 09:35 #1 av: OlgaMaria

Kan inte svara på din fråga, men det blir inte för mycket fibrer för hunden eller? Det lär väl vara mycket fibrer i det som blir kvar.

Man kan också göra grönsaksbiffar på resterna. Rör ihop med ägg och kryddor och stek. Eller hiva ner i en köttfärssås.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-02-18 10:46 #2 av: LenaK63

#1  Normalt så purerar jag grönsaker och rotfrukter med litet vatten och fryser in. Det hör till när man "Barfar" sina hundar, så fibrerna i sig gör nog  inte så mycket. Men jag tyckte det var en bra ide att göra juice till mig och låta hunden få resten.  Kanske är det så att jag dricker upp vitaminerna och hunden få mest skräp. Någon som vet?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.