Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Mildas smaksatta Creme Fraiche okej för LCHF?

2015-02-17 21:31 #0 av: Daybreak

Har googlat runt som en galning för att få höra en andra åsikt på detta, men inte hittat något direkt på ämnet. Var i affären igår och kollade runt, hade smakat en smaksatt creme fraiche i helgen (när jag fuskat lite) som var god, så ville kolla hur "illa" den var egentligen. Till min stora förvåning var det både mindre kolhydrater och mindre sockerarter i denna än den vanliga/naturella creme fraichen jag brukar köpa, och det ser inte ut att vara en massa onödiga tillsatser och sådär. Konstigt, då jag alltid hört att man ska hålla sig borta från smaksatt creme fraiche som pesten när man går LCHF. Ifall någon mer erfaren hade kunnat flika in med sin kunskap ifall denna verkligen är så bra som den ser ut, eller ifall jag ska hålla mig till den vanliga/naturella? Försöker för övrigt köra rätt strikt LCHF!

Här är en länk till de som vill kolla näringsvärden/ingredienser osv;

http://www.milda.se/produkter/milda-cuisine-karl-johansvamp/

Anmäl
2015-02-18 00:04 #1 av: Zepp

Eh.. ja de har gjort den på lågfettgrädde 13% , dvs mest vatten!

Inget direkt olämpligt att äta, fast vatten ur kranen är billigare!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-02-18 00:05 #2 av: Sindri

Men varför köpa (och betala) för nåt som heter nåt med Karl Johan men som knappt innehåller något av det "Karl Johansvamp 0,7%".  Måste vara billigare att köpa lite torkad Karl Johan och laga en gräddsås.

Innehåller också stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragen). Varför? Jo, för att den bara innehåller 13% fett. Inte så bra för en som vill köra strikt. 

Vanlig grädde har 40% och Crème Fraiche 34% fett.

Jo, jag skulle sky den som pesten och jag är ändå inte så jättestrikt.

Anmäl
2015-02-18 16:53 #3 av: papa-bear

på de flesta ställen jag handlar är det svårt att få tag på karragenfri grädde, den som står längst i hyllan är sådant där som är utblandat med den där röda algen.

Anmäl
2015-02-18 17:40 #4 av: Sindri

Kräv! Du är kund - kunden har alltid rätt. Min Coop tog hem EKO-grädde i 1-litersförpackning när jag bad om det. den verkar sälja bra, dessutom.

Anmäl
2015-02-19 00:49 #5 av: Ary

Bra tråd. Jag har inte tänkt på att de smaksatta var utblandade, köper dem sällan. Synd då de faktiskt smakar rätt gott...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.