Annons:
Etikettmat-recept-att-laga-hemma
Läst 5005 ggr
Sindri
2/16/15, 9:59 PM

Är min surkål klar?

Efter ett misslyckat försök med rödkål startade jag en syrning med vitkål den 16 januari. Det bubblade och jäste i nästan två veckor, rann ut massor med vätska på brickan, och jag fick fylla på salt vatten två gånger.
Sen lade det helt plötsligt av, det fick stå framme ett tag till, tills det började se ut som mögel i kanten på plastpåsarna med vatten i som jag hade som lock.

Stängde då glaslocken och satte burkarna i skafferiet, ca 10-12  grader. Har öppnat locken ett par gånger och det pyser inte. Det luktar lite surt, jag har smakat och det smakar syrligt och gott. Har aldrig ätit surkål så jag är inte säker på om det är rätt smak.

Annons:
LaRose
2/16/15, 10:10 PM
#1

Smakar det syrligt och gott, så är säkert allt väl!

Zepp
2/17/15, 5:27 PM
#2

Japp.. är den sur och smakar gott så är den klar!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Sindri
2/17/15, 6:19 PM
#3

Jaaa, den är sur och god! Nu skall det alltid bli det första jag äter på dagarna. Efter att ha sett Vetenskapens värld om vårt inre kosmos!

Upp till toppen
Annons: