Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Är min surkål klar?

2015-02-16 21:59 #0 av: Sindri

Efter ett misslyckat försök med rödkål startade jag en syrning med vitkål den 16 januari. Det bubblade och jäste i nästan två veckor, rann ut massor med vätska på brickan, och jag fick fylla på salt vatten två gånger.
Sen lade det helt plötsligt av, det fick stå framme ett tag till, tills det började se ut som mögel i kanten på plastpåsarna med vatten i som jag hade som lock.

Stängde då glaslocken och satte burkarna i skafferiet, ca 10-12  grader. Har öppnat locken ett par gånger och det pyser inte. Det luktar lite surt, jag har smakat och det smakar syrligt och gott. Har aldrig ätit surkål så jag är inte säker på om det är rätt smak.

Anmäl
2015-02-16 22:10 #1 av: LaRose

Smakar det syrligt och gott, så är säkert allt väl!

Anmäl
2015-02-17 17:27 #2 av: Zepp

Japp.. är den sur och smakar gott så är den klar!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-02-17 18:19 #3 av: Sindri

Jaaa, den är sur och god! Nu skall det alltid bli det första jag äter på dagarna. Efter att ha sett Vetenskapens värld om vårt inre kosmos!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.