Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Hur mycket kokosolja?

2015-02-15 15:35 #0 av: Minska kolhydrater

Jag  intar ca 6 msk kokosolja per dag  i kaffe eller choklad (fördelat på fm, em och kväll).  Ofta blir det ännu mer eftersom  jag också steker all mat i kokosolja. Jag antar att jag på detta vis kontinuerligt befinner mig i ketos. Jag gillar det tillståndet eftersom man tappar suget efter kolhydrater,  lätt kan hålla vikten och känner sig fantastiskt fokuserad. En viss oro finns dock för att detta blir för mycket och att det kan påverka kroppen negativt. Jag äter ibland lite bönor, ris, lök för att få fibrer, äter också en hel del bär,  nötter och frön. I övrigt ovanjordsgrönsaker och fisk. Om jag kontinuerligt vill tillföra ketoner, hur mycket är då lämpligt att ta? Kan jag räkna med att alltid vara i ketos vid en  kost enligt ovan? Hur är det med MCT-olja? Har hört att den har ännu kraftfullare effekt men under kortare tid. Någon som vet?

Anmäl
2015-02-15 17:13 #1 av: hemul

Men kan inte tillföra ketoner. De bildas när man äter tillräckligt lite kolhydrater.


Anmäl
2015-02-15 18:36 #2 av: Zepp

Cocosolja består till största delen av MCT!

MCTolja är främst när man raffinerat bort resten ur cocosoljan och används främst mot epilepsi!

Risken med att tillföra för mycket fett är att du missar andra näringsämnen, dvs fortsätt att steka i cocosfett, ät fet mat för resten.

Glöm det med ketonhalter.. eller rättare sagt, det är mer ett tecken på att du äter väldigt lite kolhydrater.

Det i sin tur borde i sin tur leda till att din kropp i större utsträckning använder fett som huvudsakligt bränsle.

På längre sikt är det mer beroende av att du har en hälsosam metabolism/homeostas/äter riktig mat med näring.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-02-16 00:41 #3 av: Minska kolhydrater

Det är väl ändå så att man underlättar för kroppen att bilda ketoner om man intar kokosolja jämfört med om man äter smör eller annat fett. Bildningen av ketoner går snabbare i levern om man intar sitt kaffe med några msk kokosolja .  Eller?

Anmäl
2015-02-16 01:05 #4 av: Zepp

Jo så verkar det vara, enligt vanligvis tillförlitliga källor.

Fast det är fortfarande inte halten ketoner som är mest avgörande, där kommer nog betaoxidation före, dvs ren förbräning av fett utan att gå via ketosis.

Sen så om man dricker för mycket fett-kaffe/te så ersätter det vanlig mat som tillför mer än energi, dvs vitaminer och mineraler tex.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.