Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 7796 ggr
majonnäsälskaren
2/6/15, 10:29 PM

Övervispad grädde

Kan man göra något för att rädda grädde som man råkat vispa alldeles för länge? Och varför försvinner smaken på grädden om man övervispar den? Jag hade ju blandat i vanilj men det finns ingen vaniljsmak, Den smakar ingenting eller den smakar smör. Det är ju smör. Det känns surt att kasta flera dl grädde.

Annons:
RomDoll07
2/6/15, 10:38 PM
#1

Vispa ännu längre och gör smör istället, brukar vi göra ibland, är jättegott med egentillverkat smör. Glöm inte att salta bara, annars smakar det inte så mycket.

hemul
2/7/15, 12:16 AM
#2

Vaniljen kanske hamnat i vasslen. Smakar den vanilj då?

citro
2/7/15, 3:03 PM
#3

När jag vispar grädden för hårt så brukar jag hälla i ovispad grädde och

röra om, då brukar det bli bra.

Om det redan är smör så vet jag inte om det går.

VildaVittra
2/10/15, 8:04 AM
#4

#2 Bara för sakens skull så är vassle restprodukten vid osttillverkning, medan restprodukten vid smörtillverkning heter kärnmjölk. 🙂

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Upp till toppen
Annons: